Groznice 2013

 

Hase pise:

U nadi da ste se svi zdravi i citavi vratili iz Kozarca,mozda sa kojom kilom vise
od silnih bajramskih baklava i bureka, evo kratkog izvjestaja o odrzanim Groznicama.

Prvo da objasnim zasto su ove godine bile dvije Groznice.
 
Dakle: Mustafa i ja jednostavno nismo mogli odrediti koliko ce ljudi doci/ostati za Bajram u Kozarac i zato smo organizovali onu prvu ‘’suhu’’ za svu raju koja se morala vratiti prije Bajrama.

Iskreno da kazem nismo se bas nadali da ce ona druga  ‘’mokra’’ biti posjecenija od prve. Znali smo da cemo imati konkurenciju nekog od nasih estradnih umjetnika  ali eto na kraju je Enes Begovic imao svoju publiku a mi svoju i bilo je onako kako je bilo-zestoko!

Ona prva je bila malo “mirnija” ali nista manje lijepa. Prodano je nesto oko 150 karata
a od Vasih dobrovoljih priloga skupljeno je jos oko 670 KM. Ugodno me iznenadio dolazak one malo ozbiljnije (da ne kazem starije raje) koju na proteklim Groznicama nisam vidio.

Jos jednom se pokazalo da u Kozarcu ima mjesta za zabavu postujuci vrijeme mjeseca posta.

Na onoj drugoj “mokroj” smo imali vise od 200 prodanih karata a i od Vasih priloga je opet skupljeno nesto manje od 700 KM. Kad se odbiju Nesini troskovi i troskovi stampanja plakata opet ce ostati dovoljno za nase vatrogasce da naspu gorivo u svoja vozila.

Moram priznati da sam uzivao gledajuci sou koji su nam priredili svi oni rodjeni oko 70-e
na muziku ‘Partibrejkersa I Zabranjenog Pusenja’ …imena plesaca necu nabrajati da ne bih koga propustio.

Nakon sto smo za vrijeme “vaza”  pozdravili sve Kozarcane i pozvali sve kozaracke snahe i zetove da otvore ples dobio sam mali ukor od covjeka koji mi je prisao i rekao da nije ni Kozarcanin a ni kozaracki zet a eto dosao je jos sa tri momka iz Kotor Varosi na Groznicu .

Pitao me je sta je s njima gdje njih da ubrojim i spomenem?

Kao prvo bilo mi je jako drago da je raja iz Kotor Varosi bila na disku, da li maksuz ili slucajno nije bitno? A drugo, prijatelju moj, onu noc si i ti bio Kozarcanin, isto kao i Bajro i njegova Sebina , kao i Neso, Cokan, Silda, Zujan, Midja, Anela, Trnja, Seka……I moja Leila i Satkova Leila iako su se obe rodile u Holandiji . Svi smo mi u Kozarcu jedno, uvijek bili i bicemo!

Hvala tebi i tvojoj raji na dolasku, nadam se da se vidimo i dogodine, ako Bog da.

Meni su Groznice ovaj put imale posebnu atmosferu, nekako drugaciju od svih drugih do sada. Raja mi je bila nekako opustenija, srdacnija, svaki stisak ruke, svako cestitanje Bajrama je meni bilo cisto, bas onako od srca. Vise se pjevalo i ‘’padalo u sevdah (rock)” nego prije.

Sigurno da je i Bajram uradio svoje i dirnuo sve…..I one koji poste i one koje ne poste.

Na kraju, hvala svima koji su bili na Groznici i kupovinom karte i dobrovoljnim prilogom
pomogli nas DVD.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.