Kazniti one koji su na internetu podržali JMB proteste

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić ponovio je danas da je nadležna jedinica entitetske policije, tokom događaja u Sarajevu i blokade zgrade parlamenta BiH, 6.juna, pratila i određene aktivnosti na društvenim mrežama.

Te aktivnosti pratila je, pojasnio je, jedinica MUPRS-a za borbu visokotehnološkog kriminaliteta i o svemu je dostavila informaciju Vladi RS-a.

 

Jovičić kaže da ne zna napamet e-mail adrese tih osoba, novinara i bh. institucija, ali je poslaniku PDP-a Branislavu Borenoviću danas obećao pisani odgovor nakon što je on pitao "da li se mogu objaviti imena osoba i institucija BiH koje su podržavale proteste u Sarajevu, te je li moguće da se objave imena korisnika društvenih mreža koji su prednjačili u širenju dezinformacija prema RS”.

Borenović je podsjetio da je u Vladinoj informaciji o dešavanjima u Sarajevu, 6.juna, o pitanju blokade institucija BiH, bilo navedeno da su evidentirani pojedini i novinari iz Sarajeva “koji su prednjačili u širenju dezinformacija prema RS” te da su na “pojedinim društvenim mrežama i u RS-u evidentirane osobe sa sličnim aktivnostima”.

Borenović tvrdi da je “potrebno da se zna na osnovu kojih se kriterija na društvenim mrežama može identificirati da neko radi protiv RS-a, ko su ti korisnici i e-mail adrese te kako ih zakonski sankcionirati”.

(Radiosarajevo.ba)

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.