“Korićanske stijene”: Knežević sklopio sporazum sa Tužilaštvom BiH

Na početku žalbenog procesa pred Sudom BiH, Radoslav Knežević postigao je sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice za zločine na Korićanskim stijenama 1992. godine, prenose agencije.

Na ročištu, na kojem je trebalo da budu iznesene žalbe na presudu petorici bivših pripadnika prijedorske policije, tužilac Slavica Terzić saopštila je da je dan uoči žalbene sjednice zaključen sporazum sa Kneževićem, a da postoji mogućnost da će krivicu priznati i optuženi Saša Zečević, javlja Birn.

– Optuženi je dao izjavu u vezi sa Korićanskim stijenama. Tužilaštvo i dalje provodi istragu o saizvršiocima ovog zločina. On je dao i druge činjenice koje nisu u vezi sa ovim zločinom – rekla je Terzićeva.

Na ročištu nije rečeno kolika je sporazumom predložena kazna za Kneževića, koji je prvostepenom presudom osuđen na 23 godina zatvora.

Apelaciono vijeće, kojim predsjedava Dragomir Vukoje, odlučilo je da razdvoji postupak protiv Kneževića u odnosu na ostale optužene.

Terzićeva je zatražila pauzu kako bi pokušali zaključiti isti sporazum sa Zečevićem, koji je prvostepenom presudom osuđen na 23 godine zatvora.

Ovom presudom, koja je izrečena u junu prošle godine, na 23 godine zatvora osuđen je i Marinko Ljepoja, dok su Petar Čivčić i Branko Topola oslobođeni krivice za učešće u strijeljanju civila.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.