Potvrđena optužnica za ubistva u Kozarcu

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Semira Aukića i Fikreta Hirkića kojom se terete za ubistva civila srpske nacionalnosti na području opštine Prijedor 1992. godine.

U optužnici se navodi da je Aukić, sa pet drugih osoba, učestvovao u ubistvu jednog civila na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka 29. avgusta 1992. godine.

“U kasnim poslijepodnevnim časovima sišli su iz šume na planini Kozara, dolaze u mjesto Kozarac. Kada je poslije pet do deset minuta naišao automobil Zastava 750 kojim je upravljao B.O. iz Prijedora, oni su počeli pucati po njemu i ubili vozača, a potom su zapalili vozilo sa tijelom unutra”, navedeno je u optužnici.

Istog dana, kako stoji u optužnici, Aukić i Hirkić, zajedno sa sedam drugih osoba, pucali su po srpskim kućama u zaseoku Podgrađe (opština Prijedor).

“Kuće su bile udaljene oko 40 metara jedna od druge. Oni tada, psujući im srpsku majku, iz vatrenog oružja pucaju po kućama i ubijaju jednog civila, a potom su spalili kuću zajedno sa tijelom”, piše u optužnici.

Aukić i Hirkić bi se trebali izjasniti o krivici u roku od 15 dana.

 

(birn)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.