Optimisti2004-Kozarac u Akciji: K.O.R.A. 2013.

 

U srijedu 12. juna 2013. godine, Udruzenje gradjana Optimisti2004-Kozarac,  zajedno sa Osnovnom skolom Kozarac, organizovali su Kozaracku omladinsku radnu akcija, K.O.R.A: 2013.

Svrha projekta, koji je podrzan od CCFD.a,  bio je jacanje omladinskog aktivizma u lokalnoj zajednici kroz ekoloske akcije a ciljevi projekta bili su: osnaziti vlastite kapacitete u smislu same organizacije, ocistiti Partizansko groblje u Kozarcu, skolsko igraliste i glavnu ulicu, napraviti novih 10 klupa i staviti ih u funkciju i osvjeziti vanjski sah u skolskom dvoristu i organizovati turnir, napraviti bolju saradnju sa osnovnom skolom i njihovom ekoloskom sekcijom i poboljsati vizuelnost samog udruzenja u lokalnoj zajednici.

Kako nam vremenski uslovi nisu isli bas na ruku, nismo uspjeli uraditi sve planirano, sto ce se naravno uraditi ubrzo u novoj manjoj akciji.

Ono najbitnije, u akciji je ucestvovalo skoro stotinjak ucenika i ucenica osnovne skole Kozarac, na cemu se iskreno zahvaljujemo nasem Mirzetu, direktoru skole kao i nastavnicima Jasni i Nadiru.

Ono sto posebno isticemo jeste da su nam se i ovaj put pridruzili mladi ljudi iz Prijedora, aktivisti udruzenja Cisto srce, sa kojima vec duze vrijeme razvijamo sve bolju saradnju i postajemo pozitivan primjer u praksi na koji nacin se mogu prevazici podjele i zajednicki raditi na rijesavanju zajednickih problema.

Zajednickim snagama ureili smo Partizansko groblje, koje je nazalost i dalje ostavljeno zapusteno, iako je to nas spomenik i prestavlja nase kulturno istorijsko naslijedje koje trebamo cuvati.

Nadamo se da ce ova akcija biti primjer i posticaj za druge da se na ovako jedan nacin druzimo i ujedno radimo i pomazemo nasu lokalnu zajednicu.

Predlazemo da zajedno sa clanovima kozarac.ba, organizujemo slicna desavanja u sklopu Dana Kozarca, o cemu bi mogli komentarisati ukoliko zaista postoji zelja da ucestvujemo u necemu ovakvom ili slicno…

Do nas je, budimo optimisti, cista srca, svi su dobrodosli!

Na kraju, koristimo jos jednom ovu priliku i zahvaljuejmo se CCFD-u, koji nas je podrzao u ovoj aktivnosti, kao i Osnovnoj skoli Kozarac za saradnju u ovome projektu,  ekpi iz Cistog Srca, restoranu Stari Grad u logistickoj pomoci i podrsci, te svima koji su ucestvovali i dali svoj doprinos da se ova akcije uspjesno realizuje, iskreno se nadamo da ce ovakvih i slicnih aktivnosti biti u buducnosti a vec pripremamo par drugih zajednickih projekata.

Jos jednom, hvala svima do nove K.O.R.A,-e!

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Nelly
  • Milord
  • spada
  • Fatuma
  • Madoka
  • le Lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell." William T. Sherman

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.