Budimo optimisti, svi su dobrodosli!

 

Udruzenje gradjana Optimisti2004-Kozarac krenulo je u realizaciju projekta mobilizacije mladih u lokalnoj zajednici, koji je podrzan od strane CCFD-a.

Pocelo je se sa sredjivanjem prostorija i pripremama za zvanican pocetak rada Info-centra “Mladost” -Kozarac,koji ce biti baza u kojem ce mladi okupljati i educirati.

Ujedno ovo ce  biti kancelarija u kojoj ce nasi sugradjani moci saznati dosta informacija o drustvenim aktivnostima i trenutnoj situaciji, posebno kada je u pitanju Koalicija 1. Mart, kao i mjesto gdje ce isti moci iznijeti svoja vidjenja i uputiti na probleme kako pojedinca tako i same lokalne zajednice.

Projekat je predvidjen do kraja 2013 tako da je ovo samo pocetak sa par slika za arhivu, a ubrzo krecemo i sa vecim aktivnostima gdje cete biti vise informisani i naravno sa vise slika

Stariji clanovi Udruzenja gradjana OptimistiKozarac,u srijedu su se organizovali i pokosili staro mezarje Besica.

 

Inace u zadnje vrijeme ovi momci zajednickim snagama pomazu jedni druge i ujedno gledaju kako da poboljsaju situaciju i uslove zivota u Kozarcu.

 

Jednostavan primjer kako sa malo truda i sredstava mozemo uciniti dosta sitnica koje jesu male na prvi pogled ali i s druge strane, kada se pogleda veca slika , ogromni,!

 

U petak, uz saradnju sa restoranom Neira, organizovano je zajednicko gledanje fudbalske utakmice nase reprezentacije na gostovanju u Latviji.

Bila je ovo dobra prilika da se malo opustimo i proveselimo a sam rezultat na kraju utakmice bio je dovoljan razlog da se veseli dugo u noc…


 

Sutra je planirana Kozaracka omladinska radna akcija koja ce se realizovati uz saradnju sa nasom Osnovnom skolom Kozarac i njihovom ekoloskom sekcijom.

Nadamo se lijepom vremenu i dobrom radu…

 

 

Budimo optimisti, svi su dobrodosli!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.