Obavljena dzenaza Besimi Kahrimanovic

 

Pise: Nijaz Brkic

Danas je u Hambarinama pored Prijedora  bilo tuzno. Okupilo se cijelo Matarusko brdo, Prijedor i sira okolina da se posljednji put oproste od Besime Kahrimanovic – Beske.

Ova, kako lokalni imam u svojoj oprostajnoj besjedi rece,  najveca, najuticajnija  i najhrabrija Bosnjakinja sa ovih prostora, danas je zasluzila da bude ovako dostojanstveno ispracena.

Bili su prijatelji iz cijele Bosne i Hercegovine uz Beskin tabut i  uz njenu familiju. Uz Beskinu familiju bili su i prijatelji iz cijelog svijeta jer su joj i oni ostali zahvalni.

Ovu hrabru Bosnjakinju i intelektualku u zivotu su pratili razni izazovi na koje je uvijek imala adekvatan odgovor. Ratni vihor je i njenu familiju davne 92. godine odveo u daleku Njemacku. Bila je medju prvima koja se sa svojom familijom vratila u  Prijedor. Sa perom u ruci je nastavila bulduzerski raditi u ime pravde za povratnike. Povratnicki problemi su bili i njeni problemi.

Bila je dopisnik raznih televizija, novinskih kuca i web. portala. Beska je 2003 i 2005 godine proglasavana i za najbolju novinarku BH lista Oslobodjenje . O Beski se i ima mnogo toga i reci, i napisati i danima pripovijedati.

To je NASA Beska.

Vise slika mozete pogledati na nasem facebook profilu:

https://www.facebook.com/mojprijedor

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.