Uhapšen načelnik krim-policije

 

Pripadnici MUP-a Republike Srpske danas su uhapsili načelnika Odjeljenja krim policije Stanice javne bezbjednosti Prijedor Draška Papka. Prema nezvaničnim informacijama Draško Papak je osumnjičen za korupciju.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka rekli su da za sada ne mogu davati više informacija o hapšenju i da je kriminalistička obrada u toku, javljaju Nezavisne. Pripadnici CJB Banjaluka u akciji Baltik danas su na području Prijedora i Banjaluke uhapsili pet lica od kojih je jedan policijski službenik, a pretreseno je šest lokacija na području ovih gradova, saopšteno je iz Centra.

Uhapšeni su osumnjičeni da su izvršili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, primanja mita, davanja mita, odavanja službene tajne, nedozvoljene proizvodnje  i promet oružja ili eksplozivnih materija i zelenaštvo. Policija akciju Baltik sprovodi pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banjaluka.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a dalje mjere i radnje biće preduzete prema instrukcijama postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka. Akcija Baltik još traje.

Nezavisne saznaju da je s Papkom uhapšeno još pet osoba, te da su ostali uhapšeni Nedeljko Dakić zvani Baćo, Sandi Kukavica, Predrag Babić i Aleksandar Šajić, radnik telekom operatera čija je centrala u RS.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.