Čovjek koji je ujedinio Bosnu i Hercegovinu

Svečanom ceremonijom večeras je u Narodnom pozorištu obilježen 6. april, Dan Grada Sarajeva. Šestoaprilske nagrade uručene su bh. reprezentativcu Edinu Džeki i SOS Dječijem selu.

Dobitnik Pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, piše agencija Anadolija, u 2013. godini je Edin Džeko koji je večeras kazao da bi se mogao do jutra zahvaljivati onima koji su doprinijeli da večeras stoji na tom mjestu i obraća se kao dobitnik Šestoaprilske nagrade.

"Vjerujem da se nećete naljutiti ako kažem kako najveću zaslugu za sve moje uspjehe imaju moji roditelji, moja sestra, moja porodica. Oni su uvijek vjerovali u mene, oni nikada nisu prestali vjerovati i uvijek su mi davali snagu i volju i zbog njih jesam večeras ovdje ispred vas. Nagrada od mog grada, od mog Sarajeva je za mene nešto posebno", rekao je Džeko nakon što mu je nagradu uručio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Da je baš on prava osoba za ovu nagradu, Džeko je potvrdio i večeras tako što je novac od nagrade donirao u dobrotvorne svrhe

Uručene su inagrade "Graham Bamford" hrabrim Sarajlijama Almiru Dautoviću, Alenu Deliću, Mevludinu Muhoviću i Samiru Seferoviću koji su pomogli pri pokušaju spašavanja Emira Murge i Adnana Čatića iz nabujale Miljacke. Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 6.april 2013.

(Radiosarajevo.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.