KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Kozarac u srcu:

U subotu 16. marta u svicarskom gradu Zofingenu odrzano  je trece, sada vec tradicionalno druzenje pod nazivom Kozarac u srcu, koje je organizovalo BKC Kula iz Kussnachta.

Kao gosti i ucesnici u programu i ovaj put su dosli  nase Kulturno umjetnicko drustvo Kozara i Kulturno umjetnicko drustvo Mladost iz Celica.

I ovaj put, velika sportska sala bila je popunjena do posljednjeg mjesta, i svi su doista uzivali u programu koji je kao i cijela organizacija bio odlicno pripremljen i realizovan.

Zajedno sa kulturnoumjetnickim drustvima, na poziv domacina, u Svicarskoj su bili i predstavnici pojedinih institucija i udruzenja, tako da je ovo druzenje ujedno bila i dobra prilika da se razgovara o aktuelnoj situaciji kao i novim procesima i projektima koji su dosta vazni za sve nas.

Pored velikog truda i zalaganja, treba istaci i veliko gostoprimstvo, koji su i ovaj put iskazali nasi domacini, te koristim ovu priliku da im se zahvalim na toplom i iskrenom doceku, koje ce ostati svima nama u lijepom sjecanju.

Iskreno se nadam da ce ovakve aktivnosti ostati tradicija te da cemo ovakvim i slicnim primjerima ojacati vezu sa maticom i sacuvati nasu tradiciju bez obzira gdje se nalazili, a u proslu subotu, srce Kozarca je  bilo u svicarskom gradu Zofingenu…

 

Prije par sati, iskrcali smo se iz busa, sretno se vrativsi nazad u bazu, u kolotecinu, nakon sto su nam zadnja tri dana bila ko izbruseni dijamant, 🙂

Jos jednom hvala svima koji su omogucili ovo putovanje, i ovaj Jutarnji trac….:)

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.