Nastavak provođenja plana za registraciju birača

Građanska koalicija “Prvi mart”, odnosno trideset udruženja članica koalicije, u utorak 12. marta 2013. godine u Memorijalnom centru Srebrenica- Potočari, održat će drugu po redu konferenciju na kojoj će članice koalicije i javnost biti upoznata sa dosadašnjim radom, ali i sa problemima  s kojima se suočavaju aktivisti građanske koalicije “Prvi mart” i povratnici u entitet Republika Srpska.

Aktivisti građanske koalicije  “Prvi mart” zajedno s povratnicima u entitet RS-a do sada su se susretali s nezakonitostima u radu MUP-a RS, odnosno antiustavnom kampanjom podrivanja slobode kretanja i slobodeizbora prebivališta.  Članice koalicije biće upoznate i sa pravnim koracima koji su poduzeti sa ciljem zaštite ljudskih i građanskih prava povratnika.

Tokom konferencije javnosti će biti prezentirani dosadašnji rezultati na jednom od ključnih planova građanske koalicije “Prvi mart” , a to je pronalaženje sistematskog, trajnog i održivog zakonskog rješenja kojim će se regulirati status, prava i beneficije povratnika u entitet Republika Srpska bez obzira na nacionalnu, etničku ili vjersku pripadnost.

Pored spomenutih aktivnosti, uspjeha i ciljeva na  drugoj po redu konferenciji, građanska koalicija “Prvi mart” javnosti će prezentirati i plan uspostave strukture koalicije i procesa registracije građana u entitetu Republika Srpska,  odnosno stalnih tijela koordinacije.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.