Nastavak pobjedničke serije, Zmajevi slavili 3:0

 

Nogometna reprezentacija BiH savladala je u prijateljskom okršaju odabranu selekciju Slovenije u Ljubljani rezultatom 3:0. Ibišević je pogodio u 33., a Pjanić je efektno matirao Handanoviča u 41.minuti. U nastavku je gol postigao Svraka. Ovim trijumfom poslana je jasna poruka pred nastavak kvalifikacija i dvoboj sa Grčkom.

Slovenci su počeli oprezno, nekoliko minuta inicijativu bi imali naši, pa domaći. Igrao se 12. minut kada je raspoloženi Pjanić pokušao savladati Handanoviča. Ipak, čuvar mreže milanskog Intera bio je na oprezu. Izbio je loptu u korner. Tri minuta kasnije izglednu priliku nije iskoristio Jokić. Njegov udarac zaustavio je Begović.
Ibišević i Pjanić matirali Handanoviča.

Slovenci svoju dominaciju nisu oplodili niti u 17. minuti. Birsa je bio u izvanrednoj poziciji, ali Begović ponovo izvanredno interveniše.

U 24. minuti Medunjanin je pokušao iz slobodnjaka. Lopta je završila u živom zidu. Matavž je isprobao svoj udarac u 27. minuti, ali nije bio precizan. Nakon toga naši su prizemljili igru, nametnuli kombinatoriku i posjedom lopte širili suparničke linije.

Igrao se 33. minut, Pjanić je odigrao fantastičnu oštru loptu na peterac Slovenaca. Ibišević je ondje pobjegao odbrani domaćih i savladao nemoćnog Handanoviča za vodstvo Zmajeva.

Osam minuta poslije novo slavlje na tribinama gdje su smješteni bh. navijači. Džeko je asistirao za Pjanića, a veznjak Rome je sjajnim udarcem poentirao za 0:2. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Slovenci su krenuli snažno u nastavku i imali su odmah nekoliko prilika. Međutim,udarce domaćih igrača uspješno je zaustavio Begović. U 58. minuti Pjanić je dobro šutirao iz slobodnog udarca, ali je čuvar mreže domaćih odbranio. U narednom napadu Dežela je mogla do gola, ali je Zukanović intervenisao u posljednjim trenucima.

BiH je spremila loptu u mrežu, bilo je to u 66. minuti, kada je Pjanić proigrao Zukanovića, koji je bio u evidentnom ofsajdu, što sucima nije promaklo.
Sljedeći pogodak bio je regularan. Treći gol za naš državni tim postigao je Muamer Svraka u 80. minuti.

Do kraja utakmice scenarij se nije mijenjao. BiH je igrala, dominirala takitičko-tehnički. Slovenci su teško pronalazili put da ugroze naš gol.

(Klix.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.