Hanka Paldum: Mrava nisam zgazila, pomagala sam Srbima

Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum šokirana je brutalnošću medijske kampanje koja je pokrenuta ovih dana protiv nje u Srbiji nakon informacija da je, navodno, 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora “Silos” u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu.

Posebnu nevjericu izazvala je informacija da je Paldum logorašu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu “zgnječila polni organ”, uz gomilu psovki. Mediji u Srbiji špekuliraju da bi Paldum mogla da bude osuđena na do 10 godina zatvora.

 

Golubov advokat Dušan Tomić izjavio je srbijanskim medijima da će uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu.

“Zatečena sam. Ne mogu da vjerujem da se ovakve gnusne optužbe iznose na moj račun. Ovo je dio kampanje koja je vođena protiv svih koji su tokom agresija na Bosnu i Hercegovinu ostali u Sarajevu. Slično su izmišljali na račun, sjećate se, Nedžada Salkovića, pa rahmetli Mirze Delibašića, Safeta Isovića, pokojnog Davorina Popovića… Sve koji su ovdje ostali, napadali su. Stavljali su im neljudske i nemoralne etikete. Ne znam stvarno, nije mi jasno šta se dešava”, kazala je Paldum za AA.

Ona vjeruje da je sve to dio šire kampanje koja se već duže vremena vodi protiv BiH i Bošnjaka.

“Taj čovjek je vjerovatno izmanipuliran. Ne znam ko ga je našao, ali vjerovatno neke stvari žele da odrade protiv mene koristeći tog čovjeka. Ovo nije samo protiv mene. Mi smo čudni. Sjedimo i stalno čekamo da nas nešto poklopi. A kad nas počnu daviti onda ćemo tražiti zraka da se iščupamo. Nikako da se dozovemo i stanemo ukraj ovome. Nikako da se napravi generalna zaštitu za sve nas. Bio je general Jovo Divjak na tapeti, pa Ilija Jurišić i Ejup Ganić… Evo sada i ja. A zašto mene!? Nikad se nisam bavila politikom. Nikad nisam mrava zgazila u životu, a ne da sam izgovarala takve odvratne riječi koje sam čula. Iz mojih usta nikad nisu izašle takve riječi”, istakla je.

Dodaje kako ne može dosegnuti odakle kreće prljava kampanja koja se vodi protiv nje u Srbiji.

“Ovo je čitava jedna haranga protiv svih nas. Daj da nas sve izjednače, da nas u svim segmentima pokušaju uništiti, razvaliti… Advokat Duško Tomić, koliko sam čula, traži da se izvinem? Zašto?! Umjesto da se oni izvinu, da se izvinu oni koji me na pravdi Boga napadaju, oni traže da se ja sada izvinjavam”, ogorčena je Paldum.

Tokom opsade Sarajeva od strane agresorskih vojnika koji su stizali u njenu zemlju Paldum, kako ističe, nije mogla vjerovati da će za 20-tak godina ona biti optužena da je ratni zločinac, a ne oni koji su ubijali hiljade Sarajlija, uključujući i djecu.

“To je nevjerovatno. Vidimo kompletnu situaciju kakva nam je. Ne možemo nikako da stanemo na zelenu granu, nikako da se dogovorimo… Krenuli su neki da razvale Bosnu i bošnjačko biće i u tom pravcu se ne zaustavljaju. Koriste sva moguća sredstva i načine da odrade ono što su zamislili. Nažalost niko od ljudi u Sarajevu, pa i od mojih kolega, nije ustao i rekao: ‘Nećemo to dozvoliti, mi znamo šta je istina jer smo bili ovdje u ratu i skupa preživljavali’. Zna se dobro ko je Hanka Paldum. Ja sam Srbima u Sarajevu pomagala tokom agresije. Nažalost, danas svi šute”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.