Pokušaj atentata na predsjednika turske opozicione partije

U Bugarskoj je izvršen oružani napad na lidera opozicionog Pokreta za slobodu i pravo (HOH) Ahmeta Dogana. Veći dio članstva ove partije čine pripadnici turske zajednice u toj zemlji.

Policija je nakon kraće istrage utvrdila da je napadač Oktay Hasanov Yenimehmedov (25), koji je u prošlosti bio umiješan u različite kriminalne radnje.

Tokom održavanja 8. partijskog kongresa, u trenutku kada je Ahmet Dogan držao govor, osoba sa pištoljem u ruci uputila se prema bini pokušavajući da puca prema lideru HOH-a. Nepoznatog napadača, kojem se dok je prilazio bini zaglavio pištolj, na pod su oborili poslanici i drugi zvaničnici koji su se nalazili u sali.

Nakon panike u sali, koja je trajala oko pet minuta, napadač je predat pripadnicima jedinice za nacionalnu sigurnost, a nakon kraće istrage utvrđeno je da se radi o 25-godišnjem Oktayu Hasanovom Yenimehmedovom.

Poslanik HOH-a Remzi Osman za agenciju Anadolija je kazao da je užasnut napadom.

Zamjenik generlanog predsjednika HOH-a Unal Lutfi izjavio je da je da se lider Pokreta za slobodu i pravo Ahmet Dogan osjeća dobro nakon pokušaja atentata na njega.

(Anadolija)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.