Nisu su se smješkali: Banjalučki McDonalds otpustio 23 radnika

Tik pred istek tromjesečnog probnog rada, 23 radnika banjalučkog “McDonald'sa”, umjesto stalnog zaposlenja, dobila su otkaze uz obrazloženje da “nisu uspjeli da zadovolje uslove rada” u ovom svjetski poznatom restoranu brze hrane.

Potvrdila nam je to Valentina Marić, dvadesetsedmogodišnja samohrana majka iz Banjaluke, koja više ne radi u poznatom restoranu.

 

“Otkazi su nam uručeni odmah nakon Božića, a neki od nas su ostali bez posla uz obrazloženje ‘da se nisu smješkali dok rade na kasi'”, rekla nam je Marićeva.

Ona je kazala da je njoj otkaz uručen zbog toga što nije zadovoljila uslove rada u kuhinji, s tim da je to paradoks, jer, kako ističe, za tu vrstu rada nije ni prošla obuku.

“Rad u ‘McDonald'su’ je bio zahtjevan i naporan, ali smo bili zadovoljni jer smo dobili posao. U restoranu se radi bez zaštitnih rukavica s jakim deterdžentima, od kojih mi je koža na rukama oštećena”, rekla je Marićeva i dodala da zbog dejstva ovakvih deterdženata dosta radnika u restoranu ima probleme s oštećenjima kože na rukama.

Ona je podsjetila da se u “McDonald's” restoranu radi po principu svi rade sve, te da su svi zaposleni prošli višestruko zahtjevne testove, naporan probni rad, te periode rada koji su trajali i po 11 sati dnevno. Marićeva je precizirala da je njena prva plata u restoranu iznosila 360 KM, a posljednja 392 KM.

Najniža prosječna plata u RS trenutno iznosi 370 KM. Početkom prošle godine, najava dolaska “McDonald'sa” u Banjaluku izazvala je veliko interesovanje za posao u tom restoranu, tako da se za 80 radnih mjesta prijavilo više od 600 kandidata.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.