“Ako vam je dobro, onda ništa”

 

Facebook grupa je pozvala građane i građanke sirom BiH da izađu na ulice i pokažu svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u BiH. Građani i građanke Prijedora u solidarnosti sa drugim gradovima sirom BiH, izašli su na ulicu u zajedničkom izražavanju nezadovoljstva socijalnim i političkim stanjem društva u cijeloj BiH bez obzira na entitetske i druge podjele.

Građani i građanke Prijedora, njih devet, odazvali su se protestima na koje je putem Facebook grupe proteklih dana pozivao  Revolucionarni pokret.  U pozivu se građani svih gradova pozivaju da 12. januara u 12 sati izađu na trgove i protestom izraze nezadovoljstvo trenutnom političkom i socijalnom situacijom u zemlji.

Grupa Prijedorčana pridružila se akciji  noseći transparente kojima su kritikovali posebno lokalne vlasti.  Položili su transparente ispred zgrade Opštine Prijedor, a potom ih je  policija udaljila sa mjesta.

Aktivista, saradnik snimaj-sve.com iz Prijedora koji je bio na licu mjesta, piše da su učesnici bili razočarani  odzivom na današnji skup.

“Odlučili smo postaviti transparente ispred zgrade Opštine. Mi smo nezadovoljno i želimo to reći javno”, piše Aktivista.

“Bez solidarnosti širom BiH, teško nam se piše. U ovom trenutku nemam ništa dodati, sem citirati parolu koju koristi i srbijanski portal Peščanik –  ako vam je dobro onda ništa”, zaključio je.

(snimaj-sve.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.