KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Vjerujem da ste citali vijesti o muckom ubistvu policajca Muhidina Pivodica koje se desilo prije sedam dana u Sarajevu.

Ova vijest odjeknula je na svim portalima a ubrzo je ubica pronadjen u uhvacen, sto je doprinijelo da se prica vrti cijelu sedmicu.

I sam sam, prateci medije, citao o ovome dogadjaju a u cetvrtak je obavljena dzenaza Muhidinu, o cemu nismo prenosili cjenivsi da je vecina vec informisana o ovome dogadjaju, koji nazalost zbog sveukupne situacije u zemlji i ne izgleda nesto posebno vazno.

Ono sto me je jutros sokiralo, dok sam sa rajom ispijao prvu jutarnju kafu, jeste saznanje da je ubijeni policajac Muhidin Pivodic u stvari moj prvi komsija Dino, kojeg smo vise zvali Minin a kako je odrastao medju Husimicima nikad nisam ni znao kako se u stvari pravo i zove, iako smo kao prve komsije odrasli igrajuci se oko kuca.

Nismo se vidjeli od 92. godine, cuo sam da je u Sarajevu, da radi kao policajac, da ima zenu i djete, sto me je radovalo da je uspio da se snadje nakon svega sto nam se desilo.

Nazalost nisam ga prepoznao na slikama, niti mi je ime upucivalo na njega, sto me je nekako dodatno pogodilo 🙁

Ovom prilikom zelim da izrazim porodici sucut kao i da dam posljednji rahmet komsiji…:(

Novu godinu, docekao sam na dezuri u vatrogasnom, zajedno sa Enom Besicem, tako da nisam uspio vidjeti na koji nacin su Kozarcani docekali najludju noc, a iskreno, odkako je pukla Kula, cini mi se glupim i mizernim pisati o bilo cemu drugome, iako se u ovih prvih 7 dana nove 2013. godine i nije desilo nesto posebno za istaci.

A kako je Aaly ponovo osposobio kameru i live stream iz glavne ulice, nema potrebe ni da vam pisem o vremenu jer to mozete i sami vidjeti…

Novogodisnja carolija je prosla i carsija se ponovo vratila u svoju ustaljenu kolotecinu, a kako su djeca na raspustu, pomalo je neobicno i na Krkcima gdje smo naucili na jutarnju djeciju graju…

Toliko za ovo prvo ovogodisnje javljanje…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.