BAJRAMSKA PORUKA-KURBAN BAJRAM 1433. H.G.

BAJRAMSKA PORUKA-KURBAN BAJRAM 1433. H.G.

 

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Zahvala pripada jedino Uzvišenom Allahu dž.š.. Neka je salavat i selam na božjeg miljenika Muhammeda s.a.v.s., na njegov rod i ashabe. Uzvišenog Allaha molimo da se smiluje svim našim merhumima, posebice našim šehidima.

Poštovana braćo, majke i sestre!

Uzvišeni Allah dž.š. počastio je čovjeka mnogim blagodatima. Najveća blagodat kojom smo počašćeni jeste naša plemenita vjera u čijem su nam okrilju darovane neprebrojne ljepote od kojih su bajrami najljepše čime smo okićeni.

Zahvaljujući  se Uzvišenom na počastima i darovima, u ovim mubarek danima, muslimani širom svijeta potvrđuju svoju pripadnost islamu putem žrtve od onoga što im je darovano. Tako i mi, muslimani u Bosni, Bošnjaci vjere islamske i jezika bosanskog, svoju zahvalnost iskazujemo i dobrim se djelima svome Stvoritelju približavamo.

Braćo i sestre u islamu, iskoristimo blagonaklonost našeg Gospodara u želji za ostvarenjem konačnog cilja tekbire donoseći, izvršavajući naredbe Njegove i čineći dobro onima koji su oko nas. Zbog toga Vas podsjećam na neophodnost činjenja dobrih djela, a među djelima onih koja su draga ljudima jer su ona i Bogu najdraža. Sjetite se u ovim mubarek danima svih vaših komšija, rodbine i prijatelja, a među njima posebno onih koji su siromašni, bolesni, napušteni i usamljeni. Podjelite radost sa drugima i Vama će bajrami biti ljepši i draži!

Koristeći se pruženom mogućnošću, prije svega Allahu zahvaljujem, a zatim svima Vama, dragi moji Kozarčani širom svijeta rasijani i vi koji časno na ognjištima našim stražu držite i plamen vjere naše čuvate, ove mubarek dane sa srca čestitam i Uzvišenog Boga molim da Vam i dunjaluk i ahiret učini lijepim.

Posebne selame i čestitke upućujem porodicama naših šehida moleći našeg Gospodara da naš sabur učini lijekom ovoga svijeta i zalogom onog budućeg i vječnog u društvu naših najmilijih. Posebne čestitke i dove upućujem i za one koji se nalaze u nekoj od tegoba dunjalučkih, moleći  Darovatelja znanog i neznanog  da im muke olakša i izlaz iz nedaća podari.

Nek Vam je svima

BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Glavni imam:
Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.