Senad Hadžić nakon 10 mjeseci pješačenja stigao u Mekku

Nakon 10 mjeseci pješačenja naš državljanin Senad Hadžić jutros je u tri sata ušao u Mekku, saopćeno je na zvaničnoj Facebook stranici koja prati ovaj Hadžićev hrabri poduhvat.

"Odmah je u pet sati klanjao sabah namaz. Nakon toga je obavio svoju prvu umru, a za dva dana će obaviti prvi hadž", saopćeno je.

Podsjetimo, Senad je na "Put svjetlosti" krenuo 10. decembra prošle godine. Ovaj 47-godišnjak pješačio 314 dana iz Banovića do Mekke i konačno je stigao do cilja.

Kako je nedavno za Klix.ba potvrdio Alen Golać iz Jordana, Senadovo zdravstveno stanje je odlično, te je sretan i zadovoljan.

Ovaj Bosanac prepješačio je Srbiju, Bugarsku, Tursku, ratom zahvaćenu Siriju, Jordan da bi došao na granicu sa Saudijskom Arabijom gdje je na vizu čekao dva mjeseca. Bio je strpljiv i zahvaljujući mnogim prijateljima i Darku Zeleniki, ambasadoru BiH u Jordanu, viza je odobrena.

Kako je kazao, za ovih 314 dana pješačenja poderao je 12 pari patika, tri ranca, oko 1.000 čarapa, sedam trenirki… Pješačio je po kiši, snijegu, na veoma niskim i visokim temperaturama, ali ga ništa nije spriječilo u namjeri da obavi islamsku dužnost.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.