Pavić: Prijedor putuje jednim kolosijekom

 

Vršilac dužnosti prijedorskog gradonačelnika Marko Pavić izjavio je danas da je Prijedor multietnički grad koji ide jednim kolosijekom, iako neki smatraju da treba da ima tri.”Koliko god duže budemo išli po srpskom, bošnjačkom i hrvatskom kolosijeku, biće pogubnije po buduće generacije.

Drago mi je da je sve više ljudi koji shvataju da u Prijedoru imaju partnera, a ne neprijatelja”, rekao je Pavić u obraćanju mještanima Kozarca.

Pavić, koji je danas u Kozarcu posjetio više lokacija na kojima grad ulaže u razne projekte, rekao da će ovo mjesto do kraja godine dobiti dječiji vrtić gdje je samo za građevinske radove izdvojeno 90.000 KM.

On je dodao da je Prijedor obezbijedio 7.000 KM za pokrivanje doma u zaseoku Brđani, a da će na proljeće početi izgradnja novog vatrogasnog doma.

“Umjesto na staroj lokaciji od 842 metra kvadratna, nov vatrogasni dom gradiće se od proljeća na zemljištu od tri dunuma tik uz, takođe, novoizgrađenu ambulatnu porodične medicine”, naveo je Pavić.

U tom velikom projektu, kaže, biće više izvora finansiranja, među kojima su Prijedor, Vatrogasni savez Republike Srpske, te mještani Kozarca koji ovdje žive i onih u dijaspori.

Pavić je istakao da se na ovaj način zatvaraju usta svakom nevjernom Tomi koji misli da su u Prijedoru nacionalne podjele i da lokalna vlast ne vodi računa o ravnomjernom razvoju opštine.

“Kozarac se obnavlja odličnim tempom, a Prijedor je prvi grad u BiH u kojem je svim stanovnicima vraćena predratna imovina i gdje je više od 90 odsto te imovine obnovljeno. Riješili smo pitanje vodosnabdijevanja, a veliki projekat kanalizacije sada je u procesu revizije kod Svjetske banke”, dodao je Pavić.

Odbornik u gradskoj skupštini iz Kozarca Nihad Forić rekao je da su u ovom mjestu, u saradnji sa lokalnom vlašću, riješeni još i problemi niskonaponske mreže i objekti društvenog značaja kakav je dom u Kevljanima ili ambulanta porodične medicine u koju je Prijedor uložio 300.000 KM.

“Za vrtić iskazujemo interesovanje već duže vrijeme i prijeko nam je potrebna ta predškolska ustanova koju je Kozarac imao i prije rata”, dodao je Forić.

Prema njegovim riječima, u Kozarcu ima od sedam do deset hiljada stanovnika, a isto toliko njegovih prijeratnih mješatana i dalje živi u dijaspori, boraveći u rodnom kraju više puta godišnje.

(Vijesti.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.