Besim Dautović poginuo prilikom čišćenja bunara

 

Besim Dautović (38) iz Kozaruše poginuo je juče ujutru oko devet časova u Kamičanima, kada ga je udarila struja, a pošto se skotrljao u bunar na njega je pala dizalica.

Nesrećni čovjek je, prema priči očevidaca, pokušavao da produbi bunar kod jednog mještanina  u Kamičanima. Dok se spuštao u bunar iznenada se otkačila priručna električna dizalica koja ga je spuštala, a potom je na dubini od 22 metra pala po njemu.

Na lice mjesta odmah su izašli službenici Stanice javne bezbjednosti Prijedor, kao i kozaracki vatrogasci koji su iz bunara izvadili tijelo poginulog Dautovića.

Kako saznajemo, nesrećni čovjek na licu mjesta je preminuo.

Kako je ispričao Mladen Dragojević, koji je juče ujutru zajedno sa Dautovićem došao da produbi bunar jednom mještaninu u Kamičanima, sve se dogodilo za tren.

Kaže da su sa opremom došli na lice mjesta i po već ustaljenoj praksi počeli sa pripremom dizalice kako bi se nesrećni Dautović spustio na dno bunara.

– Dautović je sam zavezao dizalicu za gredu i stao na dasku vezanu sajlom. Spuštao se u već iskopani bunar kako bi ga produbio jer se domaćin žalio da u njemu nije bilo dovoljno vode. Po običaju spuštao se dizalicom koju je vezao za grede tankom armaturnom žicom. Kada se spustio na dva metra od zemlje  iznenada se dizalica teška 60 kilograma otkačila i pala po njemu. Inspektori  iz policije utvrdili su da je prije pada dizalice došlo do nekakvog elektrospoja na njoj, tako da je Besima prvo pogodio strujni udar, a potom ga je prilikom pada na dno bunara udarila i dizalica – ispričao je vidno potresen tragedijom Dragojević.

Sestrić nesrećnog Besima, Elvir Garibović, bio je šokiran kada je vidio kako mu je ujak poginuo.

– Nije mu ovo bilo prvi put da se spušta na ovaj način, jer neko vrijeme pomažem mu i tako zajedno zarađujemo za život. Možda, da je dizalica bila bolje uvezana do svega ovoga ne bi ni došlo, ali eto nesreća se nažalost dogodila. Teško mi je, ne mogu o ovome ni da pričam jer znam kako se patio i kako je bilo teško zaraditi marku na ovim poslovima – priča Elvir, od koga saznajemo da je Besim u ovom dijelu Potkozarja bio poznat kao čistač bunara. Radeći taj posao, zarađivao je za život sebe i svoje porodice.

Rodbina i komšije nesrećnog Dautovića ispričali su da je Besim već duži period otkako ga je napustila supruga, inače porijeklom Malezijka, samohrani otac dva sina koji su maloljetni.

Zadesna smrt

Patolog opšte bolnice Prijedor Nikolina Balaban rekla je da je kod Besima Dautovića riječ o zadesnoj smrti.

– Dautović je prvo stradao od strujnog udara, a potom je zadobio i povrede od pada dizalice na njega – rekla je Balabanova.

 

(GS)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.