Noc u Trnopolju…

 

Poštovani organizatori,

Željeli smo da Vam čestitamo za kompletan program komemoracije 20 godina. Bili smo na licu mjesta nekoliko dana u Prijedoru, Omarskoj i Trnopolju tokom avgusta i mogli smo da procijenimo koliki je posao urađen da se sve to organizuje i da se taj posao dovede do kraja uprkos teškoćama i pritiscima vlasti.

Bravo za sav taj posao, bravo za Vašu upornost i Vašu hrabrost !

Željeli smo isto tako da Vam se zahvalimo za organizaciju one večeri u Trnopolju,  kada ste nam omogućili da prikažemo film.

To je bio veoma važan trenutak za nas i za osobe koje su učestvovale u realizaciji ovog filma. Bila nam je velika čast što smo ga mogli po prvi put i javno prikazati na tom mjestu, u Trnopolju. Hvala iz sveg srca što ste omogućili da se to ostvari i što je ta večer uspjela.

Bila je to prelije večer, bio je to veoma jak momenat. Hvala Vam za to.

Nadamo se da će taj film moći cirkulisati po Bosni. Poslat ćemo Vam jedan DVD čim sve bude gotovo.

Prikazivanje na internetu je predviđeno za 21 septembar 2012 godine, na sajtu Courrier International:

http://www.courrierinternational.com/

Film, kao i svi bonusi koji ga budu pratili, moći će biti gledan na Francuskom ili na Bosanskom.

Courrier International je nedjeljni list koji se bavi medunarodnim aktuelnostima, citan je i poznat svugdje u Frankofonom svijetu.

Ovaj film, sa slobodnim pristupom na internetu, bit će isto i Vaš, i nadamo se da će Vam pomoći na ovaj ili onaj način u Vašem radu.

Nemojte se ustručavati ako imate pitanja ili ako Vam možemo pomoći na bilo koji način. Želimo Vam svu hrabrost i energiju koje Vam trebaju u Vašem radu. Mi smo svim srcem uz Vas, iako smo daleko.

Prijateljski pozdravi,

Taina, Zabou i Jean-Baptiste

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.