KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Cim smo poceli raditi dobra dijela, ma kako ona izgledala mala, odmah se i nebo smilovalo i spustilo milost…

Kisa nam dugo nije padala, pa tako jutros niko nije govorio da je ruzno vrijeme, a najvise su se obradovali nasi vatrogasci, koji su juce imali cetiri intarvencije i bili aktivni dugo poslije ponoci…

Sa pocetkom skolske godine, pocinje i mektebska nastava, ovaj put postavljen je i transparent koji poziva roditelje da se odazovu pozivu i upisu svoju djecu u mekteb. Iako je na podrucju naseg Medzlisa  dobar odaziv djece i skoro tri stotine ih je bilo do sada, ipak se apeluje na sve roditelje kako bi se taj broj, insallah jos povecao.

Kisa nas je sprijecila i u nasim aktivnostima, a iskreno i valjalo nam je malo odmora, dok smo se igrali saha zaboravili smo na izbore, sve dok nas neko nije upitao da nije ovo politicka kampanja 🙂

Istina jeste kampanja, ali ne politicka nego za Optimiste, i nadam se da cemo uskoro biti prepoznatljivi i u dijaspori te da cemo imati jos bolju podrsku u realizaciji nasih buducih projekata.

Pored Saobracajne radionice, koju smo prvi put radili prosle godine, planiramo jos nekoliko projekata, te Vas pozivamo da nam se priljucite i da se zajedno borimo za bolji Kozarac.

Danas se najbolje pokazao problem nedostatka izgradjenih autobuskih stajalista, jer su mnogi pokisli cekajuci autobus za Prijedor. Vjerujem da se i ovaj problem moze vrlo lako i jeftino rijesiti te da bi to bio jedan od problema na koji bi nasa Mjesna zajednica trebala da reaguje i da trazi od nadleznih da se ovaj problem rijesi i da se izgrade stajalista.

Za sada autobus staje na divlje lokacije sto prestavlja i opasnost za skolarce i ostale koji svakodnevno putuju u Prijedor.

Nadam se da ce ovo pisanje potaknuti nase u Savjetu da rijese ovaj problem nasih gradjana.

Dok je bilo dijaspore, bilo je i kolaca, sada samo kafa i orangina 🙂 malo sale, nemojte zamjeriti…

Selam iz kisnog Kozarca…

Jesen u meni…

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.