KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Cim smo poceli raditi dobra dijela, ma kako ona izgledala mala, odmah se i nebo smilovalo i spustilo milost…

Kisa nam dugo nije padala, pa tako jutros niko nije govorio da je ruzno vrijeme, a najvise su se obradovali nasi vatrogasci, koji su juce imali cetiri intarvencije i bili aktivni dugo poslije ponoci…

Sa pocetkom skolske godine, pocinje i mektebska nastava, ovaj put postavljen je i transparent koji poziva roditelje da se odazovu pozivu i upisu svoju djecu u mekteb. Iako je na podrucju naseg Medzlisa  dobar odaziv djece i skoro tri stotine ih je bilo do sada, ipak se apeluje na sve roditelje kako bi se taj broj, insallah jos povecao.

Kisa nas je sprijecila i u nasim aktivnostima, a iskreno i valjalo nam je malo odmora, dok smo se igrali saha zaboravili smo na izbore, sve dok nas neko nije upitao da nije ovo politicka kampanja 🙂

Istina jeste kampanja, ali ne politicka nego za Optimiste, i nadam se da cemo uskoro biti prepoznatljivi i u dijaspori te da cemo imati jos bolju podrsku u realizaciji nasih buducih projekata.

Pored Saobracajne radionice, koju smo prvi put radili prosle godine, planiramo jos nekoliko projekata, te Vas pozivamo da nam se priljucite i da se zajedno borimo za bolji Kozarac.

Danas se najbolje pokazao problem nedostatka izgradjenih autobuskih stajalista, jer su mnogi pokisli cekajuci autobus za Prijedor. Vjerujem da se i ovaj problem moze vrlo lako i jeftino rijesiti te da bi to bio jedan od problema na koji bi nasa Mjesna zajednica trebala da reaguje i da trazi od nadleznih da se ovaj problem rijesi i da se izgrade stajalista.

Za sada autobus staje na divlje lokacije sto prestavlja i opasnost za skolarce i ostale koji svakodnevno putuju u Prijedor.

Nadam se da ce ovo pisanje potaknuti nase u Savjetu da rijese ovaj problem nasih gradjana.

Dok je bilo dijaspore, bilo je i kolaca, sada samo kafa i orangina 🙂 malo sale, nemojte zamjeriti…

Selam iz kisnog Kozarca…

Jesen u meni…

 

 

 

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • jadis
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona
  • Milord Bbel
  • sac & ressac
  • messager
  • golfe bleu
  • fel-fel en résidence

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.