Masovni protest banjalučkih šetača 7. septembra

Aktivisti građanske inicijative "Park je naš" iz Banje Luke, te mnogi građani koji nisu zadovoljni trenutnim stanjem u društvu, za petak, 7. septembar, kada i zvanično počinje kampanja pred lokalne izbore u BiH, najavljuju masovni izlazak na ulice.

Banjalučki "šetači" su na svojoj Facebook grupi objavili nekoliko fotografija sa pozivima na protest, uz slogane "7. septembar – svi na ulice" i "Rame uz rame, glasno da nas čuju".

Još uvijek nije saopšteno gdje je mjesto okupljanja kao ni detalji protesta, ali je činjenica kako u Banjoj Luci "mini revolucija" traje već nekoliko mjeseci.

"Oni kreću u borbu za glasove, mi krećemo u borbu za pravdu", jedan je od slogana koji se može naći ispod fotografija sa pozivom na okupljanje građana.

Podsjećamo, protesti građana okupljenih u inicijativu "Park je naš", koji su popularno nazvani "šetači", traju od kraja maja ove godine.

Okupljanja počela su zbog izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa na mjestu zelene površine koja je bila poznata kao Picin park, a “šetači” ne kriju da njihov cilj nije samo očuvanje zelenih povšina već, kako navode, borba za bolje i pravednije društvo u BiH.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.