Prezentacija fondacije privrednika

 

Loš poslovni ambijent u Bosni i Hercegovini obeshrabruje strane investitore i guši domaću privredu. Uprkos velikom potencijalu za investicije, glomazna birokratija, nepotrebna plaćanja te sveukupni zakonodavni bosanskin labirint odvraća domaće i strane investitore od ulaganja.

U razgovoru sa domaćim privrednicima se stvorila ideja o neophodnom stvaranju krovne organizacije koja će okupiti sve privrednike i postati generator ekonomskog razvoja regije Kozarac. Uloga takve organizacije bi bila da olakša poslovanje domaćim privrednicima i isto tako da pruži potpunu podršku stranim investitorima koji su zainteresirani za ulaganje u ovo područje bez obzira o kojoj grani privrede se radi.

Nakon obavljenih pojedinačnih i zajedničkih razgovora sa većim brojem privrednika, te sagledavanjem problema i iskustava iz  različitih uglova, Zinajda Mahmuljin je odlučila da se pozabavi ovim problematikom te razradi konkretno rješenje. U razradi rješenja su joj pomogli privrednici i lokalna zajednica regije Kozarac. Sve to je rezultiralo Inicijativnim sastankom odrzanim 20 juna 2012.godine, u prostorijama restorana “Stara bašta”, na kojem je Zinajda predstavila rješenje ovog problema kroz prezentaciju buduće Fondacije,izmedju ostalog njenu misiju, viziju, ciljeve te njene vrijednosti i prednosti za njene članove.

Nakon diskusije svih privrednika: Jusuf Arifagić (Arifagić Investment doo); Adnan Ključanin (Norbos doo); Mladen Unijat (Unijat-M doo); Besim Hrnić (Beton-Gal doo);Senadin Jakupović-Nena (Čelebija doo); Mirnes Jakupović (Mesići doo); Zoran Banjac (Nova Ivančica doo); Omer Žerić (Austronet doo) te predstavnika političkih stranaka koje gravitiraju na ovom području: Ekrem Hadžic; Nedžad Bešić; Nihad Forić i Behzad Čirkin, svi prisutni su zdušno prihvatili i istakli neupitnu potrebu za formiranje ovakve organizcije. Nakon toga konkretizirani su koraci ka daljnoj realizacij osnivanja Fondacije.

Ovim putem želimo zamoliti sve zainteresirane, da sva pitanja i sugestije proslijede putem maila na adresu: zinajda_m@hotmail.com .

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.