Kozarac.ba

Dogadjaji u sklopu manifestacije Dani Kozarca 2012

Dragi naši navijači i simpatizeri Fudbala a i ostali Kozarcani, ovom prilikom želio bih da vas obavijestim o ljetnim Manifestacijama koje su vezane za FK Bratstvo.

Kao što to već svi znaju, u Kozarcu se iz godine u godinu uspješno organizuju naši poznati "Dani Kozarca" pod rukovodstvom ljudi koji vrijedno rade kako bi naše malo mjesto učinili što ljepšim u vrućim ljetnim danima.

Ove godine Ramazan ako Bog da počinje 20. Jula te su se mnoge manifestacije morale mnogo pomjriti a večina toga će se obaviti već početkom Jula mjeseca.

Naš član uprave i organizator KLUBA 100 Fedir Mehmedagić – Leka,i ove godine ima zadatak da okupi Fudbalere Dijaspore na onaj poznati "okršaj" sa ekipom Bratstva.

Utakmica između FK Bratstva i Dijaspore igrat će se 10.Jula na stadionu FK Bratstva u 18:00 sati.

Dosad je ekipa Bratstva svaki put uspjela da nanese poraz našim dijasporcima ali ove godine kako sam čuo ekipa Dijaspore ima plan da konačno pobjedi naš tim.

Svima nam je poznato da u Kozarac na ljeto stigne mnogo dobrih sportista a pogotovo fudbalera,a ove godine će za ekipu dijaspore najvjerovatnije nastupati i naš bivši kapiten Halak Amel koji sada živi i radi u Americi.

Pored ove veoma poznate utakmice, FK Bratstvo će odmah tu istu noć organizovati i Humanitarni Koncert pod nazivom "Pjesmom za Kozarac".

Početak koncerta je u 21:00 sati a cijena ulaza je 2 KM.

Pored ovih događanja preostaju još turniri na Betonskom stadionu iza škole.

Turnir će se kao i svake godine odigrati pod rukovodstvom uprave FK Bratstva a nadamo se ako Bog da velikom broju ekipa.

Turnir za odrasle održat će se 12 i 13 Jula sa početkom u 19:00 sati,a ekipe se mogu prijaviti kod našeg predsjednika kluba ili kod pojedinih članova uprave.

Pored turnira za odrasle i ove godine će se održati turnir za djecu do 12 godine pod nazivom "Asim Mahmuljin".

Kao što je nažalost poznato,naš dragi Asim napustio je ovaj svijet ove godine u svojoj 63.godini života te mu svi želimo odati počast tako što će turnir dobiti ime po njemu.

Svakako da je to naš Asim zaslužio jer je bio veoma dobar čovjek koji je svaku osobu gledao isto i svakoga je poštovao na isti način.

To bi bilo to što se tiče manifestacija vezanih za FK Bratstvo, ako bi se slučajno desile neke promjene, bićete obavješteni.

Sportski Pozdrav, Semir Menković

 

(fkbratstvo.com)

Dodaj komentar

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.