Dogadjaji u sklopu manifestacije Dani Kozarca 2012

Dragi naši navijači i simpatizeri Fudbala a i ostali Kozarcani, ovom prilikom želio bih da vas obavijestim o ljetnim Manifestacijama koje su vezane za FK Bratstvo.

Kao što to već svi znaju, u Kozarcu se iz godine u godinu uspješno organizuju naši poznati "Dani Kozarca" pod rukovodstvom ljudi koji vrijedno rade kako bi naše malo mjesto učinili što ljepšim u vrućim ljetnim danima.

Ove godine Ramazan ako Bog da počinje 20. Jula te su se mnoge manifestacije morale mnogo pomjriti a večina toga će se obaviti već početkom Jula mjeseca.

Naš član uprave i organizator KLUBA 100 Fedir Mehmedagić – Leka,i ove godine ima zadatak da okupi Fudbalere Dijaspore na onaj poznati "okršaj" sa ekipom Bratstva.

Utakmica između FK Bratstva i Dijaspore igrat će se 10.Jula na stadionu FK Bratstva u 18:00 sati.

Dosad je ekipa Bratstva svaki put uspjela da nanese poraz našim dijasporcima ali ove godine kako sam čuo ekipa Dijaspore ima plan da konačno pobjedi naš tim.

Svima nam je poznato da u Kozarac na ljeto stigne mnogo dobrih sportista a pogotovo fudbalera,a ove godine će za ekipu dijaspore najvjerovatnije nastupati i naš bivši kapiten Halak Amel koji sada živi i radi u Americi.

Pored ove veoma poznate utakmice, FK Bratstvo će odmah tu istu noć organizovati i Humanitarni Koncert pod nazivom "Pjesmom za Kozarac".

Početak koncerta je u 21:00 sati a cijena ulaza je 2 KM.

Pored ovih događanja preostaju još turniri na Betonskom stadionu iza škole.

Turnir će se kao i svake godine odigrati pod rukovodstvom uprave FK Bratstva a nadamo se ako Bog da velikom broju ekipa.

Turnir za odrasle održat će se 12 i 13 Jula sa početkom u 19:00 sati,a ekipe se mogu prijaviti kod našeg predsjednika kluba ili kod pojedinih članova uprave.

Pored turnira za odrasle i ove godine će se održati turnir za djecu do 12 godine pod nazivom "Asim Mahmuljin".

Kao što je nažalost poznato,naš dragi Asim napustio je ovaj svijet ove godine u svojoj 63.godini života te mu svi želimo odati počast tako što će turnir dobiti ime po njemu.

Svakako da je to naš Asim zaslužio jer je bio veoma dobar čovjek koji je svaku osobu gledao isto i svakoga je poštovao na isti način.

To bi bilo to što se tiče manifestacija vezanih za FK Bratstvo, ako bi se slučajno desile neke promjene, bićete obavješteni.

Sportski Pozdrav, Semir Menković

 

(fkbratstvo.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.