Odgovor Marka Pavica, nacelnika Opstine Prijedor

Iskreno žaleći za svim žrtvama građanskog rata u Bosni i Hercegovini, naivno sam pomislio da su sve organizacije dobronamjerne i oslobođene politizacije sa željom da se sjećaju žrtava.

Odjednom se spominju zabrane u Prijedoru, a kako sam ja načelnik proteklih sedam godina sve se obilježavalo, sva mjesta su bila dostupna kao nigdje u Bosni i Hercegovini. Sada je politički cilj nešto drugo, počinjete sa hajkom. Put kojim ste krenuli je već viđen-vi lažete, a međunarodna zajednica na bazi toga izriče sankcije i zabrane, vi ste kao postigli cilj. Međutim, toga više nema jer su vaše namjere providne i ne mogu više nigdje proći.

Govorite o genocidu koji nigdje nije dokazan, a ja po vama ne bih smio iznijeti ni svoje mišljenje o tome. Zar ste u svom sljepilu zaboravili da i druga strana može iznijeti mišljenje i argumente. Ne uvlačite žrtve i žalost porodica i obilježavanje datuma u ovo, jer to se ne dovodi u pitanje. Morate objasniti i sebi i drugima upotrebu riječi koju ni jedan sud nije dokazao.

Nisam promijenio svoje mišljenje, jer su činjenice na mojoj strani, ali žalim što sve ovo nisam dao da skupština o svemu da svoju riječ, nego sam „radi mira u kući“ povukao materijal sa već sazvane sjednice. Ali nije ni sada kasno.

Više ne želim sa vama polemisati, a kada vam istina bude osnovno mjerilo svih vrijednosti spreman sam uvijek za razgovor. A što vam smeta što prozivam pojedince? Znajte da sam prozvao Predsjednika Vlade kada sam mislio da njegov rad šteti Prijedoru, tako da ću i dalje imenom i prezimenom imenovati sve one koji nanose štetu Prijedoru.

NAČELNIK OPŠTINE
Marko Pavić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.