Odgovor Marka Pavica, nacelnika Opstine Prijedor

Iskreno žaleći za svim žrtvama građanskog rata u Bosni i Hercegovini, naivno sam pomislio da su sve organizacije dobronamjerne i oslobođene politizacije sa željom da se sjećaju žrtava.

Odjednom se spominju zabrane u Prijedoru, a kako sam ja načelnik proteklih sedam godina sve se obilježavalo, sva mjesta su bila dostupna kao nigdje u Bosni i Hercegovini. Sada je politički cilj nešto drugo, počinjete sa hajkom. Put kojim ste krenuli je već viđen-vi lažete, a međunarodna zajednica na bazi toga izriče sankcije i zabrane, vi ste kao postigli cilj. Međutim, toga više nema jer su vaše namjere providne i ne mogu više nigdje proći.

Govorite o genocidu koji nigdje nije dokazan, a ja po vama ne bih smio iznijeti ni svoje mišljenje o tome. Zar ste u svom sljepilu zaboravili da i druga strana može iznijeti mišljenje i argumente. Ne uvlačite žrtve i žalost porodica i obilježavanje datuma u ovo, jer to se ne dovodi u pitanje. Morate objasniti i sebi i drugima upotrebu riječi koju ni jedan sud nije dokazao.

Nisam promijenio svoje mišljenje, jer su činjenice na mojoj strani, ali žalim što sve ovo nisam dao da skupština o svemu da svoju riječ, nego sam „radi mira u kući“ povukao materijal sa već sazvane sjednice. Ali nije ni sada kasno.

Više ne želim sa vama polemisati, a kada vam istina bude osnovno mjerilo svih vrijednosti spreman sam uvijek za razgovor. A što vam smeta što prozivam pojedince? Znajte da sam prozvao Predsjednika Vlade kada sam mislio da njegov rad šteti Prijedoru, tako da ću i dalje imenom i prezimenom imenovati sve one koji nanose štetu Prijedoru.

NAČELNIK OPŠTINE
Marko Pavić

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.