Kozarac.ba

20 godina poslije: KOZARAČKI TEVHID U ČIKAGU

Sinoć (24.5.12) u Čikagu, u prostorijama Bosansko Islamskog Kulturnog Centra a u organizaciji Udruženja Kozarčana – Čikago, održan Kozarački Tevhid za sve nevino ubijene i počinjeni GENOCID u podkozarskom podrućju.

Iako radni dan, u punoj džamiji, poslije akšam namaza prvo su Melisa Kulašić i Kanita Alić izrecitiriale dvije pjesme o Kozarcu i našim šehidima a potom je predsjednik Udruženja Kozarčana u Čikagu, Sade Alić održao govor i podsjetio nas na zbivanje od 1992 pa sve do danas 2012 godine.

Podsjetili smo se svih događanja ali najviše na naše boli koji neprestaju, evo čitavih 20 godina. Tražimo PRAVDU a o pravdi se u opštini Prijedor uopšte i ne razgovara, nije nam dozvoljeno, niti imamo skim bar razgovarati.

Bošnjaci – muslimani su totalno negirani, narod drugog reda, narod koji je dobro došao samo kao turista u svoje i na svoje i to samo sa novčanikom punog novca.

Sinoc je u Čikagu receno  DOSTA JE!

20 godina je i previše. Od sinoc se i Bošnjaci u „dijaspori“ bude i angažuju kako god prema onima koji su počinili genocid nad nama tako i prema predstavnicima za koje smo mislili da nas predstavljaju jer se njihov glas ne čuje ili je i previše tih.

Tevhid je proučen od strane dva imama Edhema ef. Šahinovića, Rifeta ef. Čehića i našeg Kozarčanina Izeta Elkazovića i da bi poslije Tevhida i zikra u kasnim večernjim satima bila poslužena večera koje je bilo u izobilju.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim majkama i svima onima koji su donirali hranu, kolače, sokove, vodu i ostalo i svima koji su učestovali u pripremama za ovaj Tevhid. Želimo da se zahvalimo i gostima koji su došli iz drugih gradova da ovu noć budu snama.

 

(UKC)

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.