20 godina poslije: KOZARAČKI TEVHID U ČIKAGU

Sinoć (24.5.12) u Čikagu, u prostorijama Bosansko Islamskog Kulturnog Centra a u organizaciji Udruženja Kozarčana – Čikago, održan Kozarački Tevhid za sve nevino ubijene i počinjeni GENOCID u podkozarskom podrućju.

Iako radni dan, u punoj džamiji, poslije akšam namaza prvo su Melisa Kulašić i Kanita Alić izrecitiriale dvije pjesme o Kozarcu i našim šehidima a potom je predsjednik Udruženja Kozarčana u Čikagu, Sade Alić održao govor i podsjetio nas na zbivanje od 1992 pa sve do danas 2012 godine.

Podsjetili smo se svih događanja ali najviše na naše boli koji neprestaju, evo čitavih 20 godina. Tražimo PRAVDU a o pravdi se u opštini Prijedor uopšte i ne razgovara, nije nam dozvoljeno, niti imamo skim bar razgovarati.

Bošnjaci – muslimani su totalno negirani, narod drugog reda, narod koji je dobro došao samo kao turista u svoje i na svoje i to samo sa novčanikom punog novca.

Sinoc je u Čikagu receno  DOSTA JE!

20 godina je i previše. Od sinoc se i Bošnjaci u „dijaspori“ bude i angažuju kako god prema onima koji su počinili genocid nad nama tako i prema predstavnicima za koje smo mislili da nas predstavljaju jer se njihov glas ne čuje ili je i previše tih.

Tevhid je proučen od strane dva imama Edhema ef. Šahinovića, Rifeta ef. Čehića i našeg Kozarčanina Izeta Elkazovića i da bi poslije Tevhida i zikra u kasnim večernjim satima bila poslužena večera koje je bilo u izobilju.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim majkama i svima onima koji su donirali hranu, kolače, sokove, vodu i ostalo i svima koji su učestovali u pripremama za ovaj Tevhid. Želimo da se zahvalimo i gostima koji su došli iz drugih gradova da ovu noć budu snama.

 

(UKC)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.