”˜Austronet”™ ugovorio posao sa ”˜Bauhausom”™

 

“Austronet”, kompanija iz Kozarca koja se bavi proizvodnjom tenis blendi, suncobrana, zaštitnih mreža u građevinarstvu i poljoprivredi, ugovorila je posao s njemačkim trgovačkim lancem “Bauhausom”.

Informaciju nam je potvrdio Enes Kahrimanović, direktor “Austroneta”, koji je kazao da je još rano govoriti o detaljima ovog ugovora.

– Dobili smo šansu i nadam se da ćemo je opravdati. Ukoliko ove godine završimo projekt s njemačkom prodajnom kućom, u budućnosti će nam biti zagarantiran uspjeh i u drugim zemljama osim Njemačke – kazao je Kahrimović, koji se nalazi na čelu firme koja je prošle godine ostvarila ukupan prihod od 2,3 miliona i neto dobit od 440.000 maraka.

Samo tokom prošle godine u ovoj firmi, koja zapošljava 60 radnika, izgrađen je novi proizvodni pogon u čije je opremanje uloženo oko tri miliona maraka.

U toku ove godine u “Austronetu”, kompaniji čiji je rad prepoznatljiv i u Bosni i Hercegovini, planiraju ulaganja od milion maraka i to za kupovinu mašina koje predstavljaju sam vrh evropske tehnologije.

“Austronet” je prije dvije godine dobio i dva vrijedna priznanja – “Najveći izvoznik u BiH u kategoriji malih preduzeća” i “Najveća neto dobit u BiH”, a za vanredne rezultate nagrađeni su Plaketom općine Prijedor.

Reklame za Euro

Reklame napravljene u “Austronetu” naći će se na i predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu u Poljskoj i Ukrajini. Zbog poslovne tajne, u bh. firmi nisu nam precizirali o kojim kompanijama je riječ.

 

(avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.