Nova građanska inicitativa Kozarac održala Izbornu skupštinu

 

Članovi stranke Nova građanska inicijativa Kozarac, održali su 27. maja 2012. godine Drugu redovnu izbornu skupštinu Stranke, na kojoj je jednoglasno za predsjednicu izabrana Zinajda Mahmuljin, aktualna odbornica u Skupštini opštine Prijedor. Tom prilikom dato je povjerenje Midhadu Pihiću, da obavlja funkciju zamjenika predsjednika. Prihvaćeni su izvještaji o radu, a nova predsjednica najavila je u svom obraćanju značajan zaokret i mnogo aktivnije djelovanje:

– Povratnici su po našem mišljenju, u ovoj zemlji zapostavljeni, i upravo zbog našeg nemirenja sa tom činjenicom, iz našega revolta je i nastala ova stranka. I dalje imam namjeru da zajedno sa vama i novoizabranim rukovodstvom ove stranke budemo što prisutniji na čitavoj teritoriji opštine Prijedor, te da budemo ravnopravni i akceptirani politički partner na svim nivoima gdje se rješavaju problemi povratnika. Smatramo da, s obzirom na naš nastanak i područje u kojem djelujemo, imamo i potpuni kredibilitet, kazala je Mahmuljin.

U razmatranju pravaca daljega djelovanja članovi NGI zauzeli su stav da treba staviti akcenat na mlade ljude, kojima se moraju otvoriti bolje mogućnosti i dati šansa uključivanjem u rad Stranke. Pored teritorijalne pokrivenosti Regije Kozarac stranka se proširila i na čitavu teritoriju opštine Prijedor, tako da su iz reda delegata Skupštine izabrana i dva člana u glavni odbor sa područja Prijedora i lijeve obale Sane, tako da Glavni odbor sada broji 17 članova.
Izabrani su i članovi statutarnih komisija kao što je Sud časti i Nadzornio odbor. Novom rukovodstvu stranke je dat zadatak da u što skorijem vremenu sazove sastanak svih novoizabranih članova da bi se formiralo i Predsjedništvo stranke.

U Glavni odbor NGI Kozarac izabrani su: Zinajda Mahmuljin, Nihad Forić, Hamdija Kahrimanović, Željko Bajrić, Teufik Kulašić, Ibrahim Kahrimanović, Elvir Softić, Enes Hušić, Mirzet Jakupović, Ajdin čonlagić, Safet Hadžić, Samir Menković, Elvir Karagić, Rusmir Bajrić, Midhad Pihić, Dinko Menković i Derviš Trnjanin.

Stranka NGI Nova građanska inicijativa na predstojećim opštinskim izborima imat će svoje kandidate za nivo Općine Prijedor. Naknadno će biti formirana izborna lista.

Govor Zinajde Mahmuljin, predsjednice Nova građanska inicijativa-Kozarac

„Poštovani građani, simpatizeri i članovi stranke “NGI-KOZARAC”

Prije svega, ovom prilikom, želim da vam se zahvalim na ukazanom povjerenju gdje ću, kroz obavljanje ove nadasve odgovorne i značajne funkcije, predstavljati i sebe i vas, kao i mjesto iz kojeg je stranka i ponikla. I kroz dosadašnji rad smo se trudili da doprinesemo političkom i ekonomskom prosperitetu, i sveopštem razvoju, koliko je to bilo u našoj moći, s obzirom da smo mlada stranka. U budućem periodu, kao iskusniji i jači, želimo se još više nametnuti kao bitan politički faktor na području opštine Prijedor, da bismo doprinjeli boljitku svih njenih građana, a ponajviše povratničke populacije, kao posebnog segmenta ovog društva.

Povratnici su po našem mišljenju, u ovoj zemlji zapostavljeni, i upravo zbog našeg nemirenja sa tom činjenicom, iz našega revolta je i nastala ova stranka. I dalje imam namjeru da zajedno sa vama i novoizabranim rukovodstvom ove stranke budemo što prisutniji na čitavoj teritoriji opštine Prijedor, te da budemo ravnopravni i akceptirani politički partner na svim nivoima gdje se rješavaju problemi povratnika. Smatramo da, s obzirom na naš nastanak i područje u kojem djelujemo, imamo i potpuni kredibilitet.

Također sam vam zahvalna, što ste u meni kao ženi, prepoznali osobu od povjerenja, te želim naglasiti da s time šaljemo pozitivnu sliku i poruku i drugim sredinama da i žene mogu obnašati značajne političke funkcije. S obzirom da sam preuzela ovako odgovornu funkciju, molim za vaše puno učešće i angažman, te očekujem vaše prijedloge i sugestije, koje će nam biti od velike pomoći u stvaranju koncepta našeg daljnjeg političkog djelovanja.

Zajedno sa članstvom i rukovodstvom Stranke radit ću na formiranju i jačanju organa Stranke, koji bi u perspektivi trebali omogućiti njen značajniji uticaj i proširiti to područje djelovanja. Mi već imamo interesovanja da se opštinske organizacije NGI otvore u nekim gradovima BiH. Spremni smo i na takav razvoj događaja, ali pod dva uslova, da prije svih budu zadovoljena dva interesa – Bosna i Hercegovina i Kozarac, odnosno Prijedor. Jer, ne smijemo zaboraviti put kojim smo prošli i mjesto odakle smo krenuli.

S obzirom da je naša stranka građanski orjentisana, ona će se i dalje baviti problemima običnog čovjeka te i dalje raditi na poboljšanju standarda građana uopšte. Činićemo dodatne napore u stvaranju pozitivne klime za otvaranje svih spornih pitanja koji muče građane opštine Prijedor.

Želim još naglasiti da je stranka “NGI-KOZARAC” stranka otvorena za sve građane koji svojim radom i političkim djelovanjem mogu i žele doprinjeti kvalitetnijem radu stranke, a kroz svoj rad i boljitku samih građana.

Još jednom hvala na podršci i idemo naprijed sa odlučnošću, snagom i vjerom da smo spremni odoliti i riješiti sve izazove na koje ćemo u budućem vremenu nailaziti“.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.