Umjetnici iz Francuske u posjeti Prijedoru

 

Grupa umjetnika iz Francuske pod imenom „Lijepo živjeti“ u periodu od 14. do 20. aprila boravi u Prijedoru gdje će im domaćini biti članovi KUD-a „Osman Džafić“.

Za vrijeme boravka oni će uz pomoć članova KUD-a organizovati Muzički ulični festival i to 16. aprila (ponedjeljak) u Sanskom Mostu u 12:00 časova u parku u centru grada, te 18. aprila (srijeda) u Prijedoru. u glavnoj ulici i na malom trgu sa početkom od 19:00 časova.

U programu učestvuju, duvački orkestar, plesači tradicionalne muzike iz Bretanje, cirkuski umjetnici -žongleri, svirači na harfi, pjevači te grupa mladih muzičara koji stvaraju muziku svirajući po svom tijelu.
Veoma interesantan program koji bi se trebao odvijati u kretanju biće prikazan učenicima Specijalne škole „čorđe Natošević“, Osnovne škole „Kozarac“ iz Kozarca.

Tri grupe umjetnika će raditi sa djecom atelje žongliranja, plesa i muziciranja sa đacima škole „Desanka Maksimović“ koji će takođe učestvovati na Uličnom festivalu u Prijedoru 18 aprila.

U sklopu ove grupe dva umjetnika slikara će raditi sa djecom u školi u Kozarcu a svi njihovi radovi biće predstavljeni na uličnom festivalu.

Umjetnici iz Francuske će tokom ove posjete Prijedoru obići planinu Kozaru i njene ljepote, te Ljubiju i Kozarac.

Pozivamo sve naše sugrađane da svojim prisusvom uveličaju ovaj veoma zanimljiv dogadaj. U slučaju loših vremenskih uvjeta, progam Uličnog festivala biće održan u Pozorištu Prijedor.

(GradPrijedor.com)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.