KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Proljetno vrijeme koje nas je zadesilo zadnjih dana izmamilo je ljude da krenu sa uredjivanjem medza i njiva sto je automatski povecalo pozarno opterecenje i kao rezultat dalo dosta pozara.

Juce je na teritoriji Opstine Prijedor zabiljezeno cak devetnaest pozara, od kojih je najveci bio pozar u Nacionalnom parku Kozara na koji su u intervenciju izasli nasi vatrogasci Vatrogasnog drustva Kozarac.

Nekoliko sati trajala je bitka sa vatrenom stihijom, koja je osim sto je nanijela ogromne stete parku, gdje je gorila borova suma, prijetila i da ugrozi nekoliko domacinstava, i samo blagovremenom intervencijom i velikim naporom uspjelo se da se pozar lokalizuje i na kraju skroz ugasi.

Pored ovoga, vatrogasci su imali jos 4 intervencije gdje su takodjer uspjesno ugasili manje pozare, koji su takodjer nastali ljudskim nemarom.

Jucerasnji dan ostace tako upisan u knjigu intervencija a dvanaest nasih dobrovoljnih vatrogasaca sigurno ce ga dugo, dugo pamtiti i prepricavati jer jucerasnji pozar uopste nije bio bezazlen i juce su nasi vatrogasci ponovo dokazali da se mogu nositi sa izazovima koje ovaj poziv nosi…

 

 

 

Danas sam malo navratio u Djonlagice gdje se na inicijativu Kadira Djonlagica izgradjuje igraliste za mali nogomet i odbojku sa jos dodatnih sadrzaja za djeciju igru.

Kadir je, pored zemljista koje ustupa na koristenje u tu svrhu, ujedno i financijski pokrio ovu inicijativu koju su komsiluku prihvatili i tako svi zajedno krenuli u realizaciju.

Ovo je jedan od rijetkih primjera kako se moze na jednostavan i donekle jeftin nacin pomoci svome kraju, svojoj mahali i pruziti nasoj djeci bolje prilike za zabavu i sport.

Danas se pored ravnanja terena, sijala i trava, a ocekuje se da ce sve biti gotovo za 1. maj kad bi trebalo da se organizuje i svecano otvaranje ovog igralista koje ce se zvanicno zvati: “Culini”.

Koliko je ovo igraliste vrijedno za Djonlagice a i sam Kozarac, toliko je za mene, jos vrijednije vidjeti da se nesto zajednicki odradjuje uz puno sloge i postovanja sto nam u zadnje vrijeme, cini mi se, dosta nedostaje.

Nadam se da ce nam ovo biti svijetli primer na koji nacin mozemo zajedno planirati i raditi kako bi nam svima bilo bolje a posebno za nase buduce narastaje.

Kao i priroda, i carsija se polako pocinje buditi iz zimskog sna i depresivne atmosvere… Lijepo vrijeme koristi se za ciscenje i osvjezavanje i naizgled nista nece zaustaviti dolazak novog proljeca…

 Toliko ovaj put…:)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.