KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Juce sam se vratio sa seminara „Kako se naša društva sećaju prošlosti – primeri bivše Jugoslavije, Austrije i Nemačke“ koji je organizovao Centar za nenasilnu akciju Beograd/Sarajevo u saradnji sa partnerima iz Austrije (Internationaler Versöhnungsbund, österreichischer Zweig (IFOR Austria), tako da sam ovu sedmicu vise bio u proslosti i suocavanju sa istom, o cemu sam mislio i nesto vise pisati, ali sam odustao, jer bi se o svemu trebalo pisati vise nego sto je to jedan Jutarnji trac.

Zadnjih dana dobio sam dosta mailova, kako podrske u ovome sto radim i pisem, tako i kritike i osudjivanja, posebice za pisanje o zastavama, o cemu cu se mozda osvrnuti u iducem pisanju, iskreno, nadao sam se da ce se zastave vijoriti kad se vratim i da nam to vise nece biti tema, mada su one samo pokazatelj dubljih problema koje kao zajednica imamo a koje jednostavno guramo pod tepih, nadajuci se da je tako najlakse rijesiti situaciju…

Ali, otom potom, tek sam se vratio i treba barem dan 🙂 da udjem u standardnu kolotecinu i traceve…

Po povratku iz Sarajeva navratio sam i do naseg Bajke, te urucio mu novac koji sam prikupio za njega, odnosno nekoliko uplata koje su na moje ime stigle za njega, ukupno 350 KM i 100 CHF.

Bajko se iskreno zahvaljuje za pomoc, koja mu je zaista potrebna, kako da se  zdravstveno oporavi tako i da osigura osnovnu egzistenciju…

U ponedeljak 12.marta 2012. godine od 11h do 13h u Osnovnoj skoli Kozarac odrzana je izlozba, veza, tkanja, obojenog stakla i nakita koje su priredile polaznice nedavno zavrsenog kursa u sklopu projekta “Afirmacija mladih” 

Izlozba je bila prodajnog karaktera a nesto se i prodalo uz simbolicnu cijenu. Prihod od prodaje namjenjen je za reprometerijal, koji ce polaznicama kursa omoguciti daljnje druzenje i rad.

Fudbaleri FK Bratstva odigrali su u srijedu svoju četvrtu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za drugu polusezonu.

Protivnik je bio  ligaški konkurent FK Kozara iz Donjih Orlovaca koji su bili bolji od našeg tima,te slavili rezultatom od 1:0.

Nazalost, ovo je treci poraz u cetiri pripremne utakmice i nadam se da ce u nastavku lige postizati bolje rezultate, a o svemu ovome  mozete vise  procitati na oficijelnoj stranici kluba  www.fkbratstvo.com  na kojoj  je odnedavno odlicno poceo da izvjestava Semir Menkovic koji je ujedno i igrac u nasem timu…


Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.