Forum u zajednici-Volontiranje i doprinos lokalnoj zajednici

 

Proteklog četvrtka u prostorijama Omladinskog savjeta Opštine Prijedor održan je sastanak foruma u zajednici „Mosta Mira“ – britanske dobrotvorne organizacije koja već četvrtu godinu zaredom organizuje dječiji umjetnički festival u Kevljanima, na kojem učestvuje veliki broj volontera – umjetnika iz Velike Britanije i drugih evropskih zemalja.

 „Most Mira“ je ovom prilikom, zajedno sa prisutnim prijedorskim volonterima, nastavnicima prijedorskih osnovnih škola koje učestvuju na festivalu, omladinskim organizacijama i nevladinim organizacijama, pokrenuo inicijativu za saradnju na malim projektima i aktivnostima u zajednici tokom godine, u duhu „Most Mira“ festivala.

Na sastanku su učestvovali predstavnici Dramskog studija „Desnica“ Prijedor, Studentskog pozorišta „Krsmanac“ Beograd, Omladinskog centra Hambarine, Omladinskog centra Donja Puharska, CISV BiH, „Stop drogi“ Prijedor, „Optimisti2004“ Kozarac, nastavnici i profesori iz OŠ „Branko Čopić“ iz Prijedora i OŠ „Čirilo i Metodije“ iz Trnopolja te umjetnici koji daju podršku festivalu i volonteri koji su ranije učestvovali ili će od ove godine učestvovati na „Most Mira“ festivalu.
Sastanku su u savjetodavnom svojstvu prisustvovali predstavnici Opštine Prijedor, Nansen dijalog centra Prijedor, Centra za informisanje, savjetovanje i obuku mladih (CISO) Prijedor i Internet portala www.gradprijedor.com i www.kozarac.ba koji su iznijeli svoje prijedloge za ovu saradnju, na osnovu dosadašnjih iskustava u radu u lokalnoj zajednici.
Forum u zajednici je dio aktivnosti koje ova organizacija provodi tokom godine, pored festivala koji će se ove godine održati od 3 do 13. maja, a cilj je bliža saradnja sa lokalnom zajednicom, volonterima, nastavnicima i omladinskim organizacijama, u smislu obuka i rada na izgradnji njihovih organizacijskih kapaciteta i ličnih kompetencija individualnih učesnika na festivalu.

„Most Mira“ kroz ovu inicijativu zainteresovanima nudi obuku iz pripreme i podnošenja konkretnih projekata za aktivnosti u zajednici, kao i obuku iz rada s medijima i obuku izgradnje CV-ja i nastupa pred budućim poslodavcima na osnovu iskustva stečenog volontiranjem na „Most Mira“ festivalu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.