KOZARAC-Jutarnji trač…

 

U proslom Jutarnjem tracu bila je sasvim drugacija slika, nego sto se to moze vidjeti danas, i ne bitno da li su nase reakcije urodile plodom i da li je to uticalo na Odbor za izgradnju SO Krkici, koji se brine o odrzavanju naseg Centralnog Spomen obiljezja, da promjeni i postavi nove zastave, ono sto je vazno jeste da je izgled So Krkicima danas izmjenjen onako kako zasluzuje da bude.

Mozda je i simbolicno da se to uradilo na 1. mart koji se nazalost zvanicno ne obiljezava na ovome podrucju Bosne i Hercegovine, ali evo primjera da to nije tacno, i da na terenu ima i drugacijih primjera a najbolje su to pokazale danas majke sehida koje su povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, obisle nase Spomen obiljezje i polozile vijenac i odale pocast svim nevino nastradalim Kozarcanima.

Ulaskom u treci mjesec kao da smo dobili i dodatnu motivaciju i optimizam, razmisljajuci da su turobni zimski dani iz nas i da se mozemo nadati vedrijim danima a samim tim i raznim desavanjima i vedrijim pricama i komentarima…

Mada su neki skeptici,  na jutarnjoj prozivci, izjavili i da je ovo i najkriticniji mjesec, u smislu mart-kupi skart 🙂 i da se ne trebamo previse radovati i unaprijed planirati…:)

 

 

Povodom 120 rodjendana naseg Vatrogasnog drustva Kozarac, i kao vid zahvalnosti na sadasnjem zalaganju i aktivnostima na protivpzarnoj zastiti nase zajednice i postignutim rezultatima,  sa zeljom da nastave svoj rad i razvoj u kontinuitetu i uskoro rijese i jedan o dva velika problema, a to je vlastiti Vatrogasni Dom, Udruzenje gradjana Optimisti2004 urucili su Vatrogasnom drustvu Kozarac Statuu vatrogasca sa posvetom.

Ovo je jedan skroman gest u zelji da se istakne rad naseg vatrogasnog drustva i da mu kao zajednica damo sto bolju podrsku.

Toliko za ovo kratko javljanje, ostavicu vama prostor za komentare bez obzira bili experti ili ne, steta je samo sto se neki nasi intelektualni kapaciteti koriste samo za pisanje uvrijedljivih, sakrasticnih i drugih komentara, bez imalo konkretnog doprinosa i zalaganja da se situacija promjeni, iako bi sami trebali da budu motori i kreatori inicijativa i nekih drugih kreativnih programa…

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.