KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Malo je popustilo 🙂 pa smo svi zivnuli a kako je ove sedmice ponovo nastavljena skolska nastava tako se i djecija graja vratila na Krkice.

Obicno to traje pola sata, u momentu kad se oglasi zvono za veliki odmor i kada ko pcele iz kosnice nagrnu kroz skolski park po picu u Leonardo, sendvic u Saharu, kifle u pekaru, hamburger u goshu…

Radnici prave pauzu za kafu, a mi, koji smo tu od 9 ujutro ispijamo svoju trecu salicu i spremamo se za posla…:)

O lutkama na puhanje i drugim budalestinama, koje se u tipicnim kafanskim atmosverama dogode, u tim jutarnjim prozivkama na kafi, ne mogu ni pisati. 🙂

I sve to traje do podne, mozda i do ikindije a onda sa aksamom sve se umiruje i tek poneki gorstak prodje ulicom, tamo negdje do jacije…

To bi bio jedan klasican dan u ovome periodu, sto se tice kafana i ulice…., s druge strane, uz sijela na fejsu i drugim nekim forumima, pokusavamo se trgnuti, organizovati.

Naravno, ovo je samo jedan pogled na carsiju, jednog ratnog vojnog invalida, ili demobilisanog borca, prezivjelog logorasa, svicarskog penzionera a neko ce drugi opet na posao, neko u skolu, vrijeme ide i evo vec brojimo i drugi mjesec kako prolazi..

Mart kupi skart, pa nadati se boljem 🙂

Danas je u prostorijama udruzenja Izvor odrzan jos jedan sastanak Odbora za obiljezavanje 20. godisnjice Genocida u Prijedoru, na kojem je dogovoren i prijedlog Plana obiljezavanja, koji ce uskoro biti objavljen i koji bi, nakon sugestija i prijedloga koje stignu, konacno trebao biti usvojen do kraja marta.

Jos uvijek se pokusava iznaci i najbolje rijesenje za vodjenje financijskog plana, ali se nadam da cemo i to ubrzo rijesiti te da ce se krenuti u vecu medijsku prezentaciju

 

Kao sto je bilo planirano, nasi fudbaleri Bratstva, imali su danas prvo okupljanje i lagan pocetak priprema za takmicenje.

Danas su tu bili i clanovi uprave a stigla je i lijepa donacija sredstava za ciscenje dresova koju je za klub donirao Edo iz Total plus Marketa, na cemu se uprava ovom prilikom zaista zahvaljuje, jer su ovakvi gestovi dokaz da ce Bratstvo opstati bez obzira na sve teskoce i napore da se klub odrzava i takmici.

Kad kazemo klub, danas zaista mozemo reci da Bratstvo konacno ima  igracki potencijal, jer pored ove standarne ekipe, racunajuci i  “Asimove” i “Sanelove” imamo preko 30 ak mladih fudbalera i to je ono zbog cega treba ovaj klub podrzati, jer ce za pet sest godina izaci generacija koja od malih nogu trenira i igra u Bratstvu, i to ce ako Bog da biti rezultat ovih danasnjih napora…

Mislio sam se dotaci i ove teme, ali ne znam odakle da pocnem?

 

19. juli 2012. otvorenje Sehidskog Turbeta u Kamicanima

20 juli 2012.  kolektivna dzenaza

Pored ovoga, uskoro ce izaci i plan za obiljezavanje, a ima i nekih najava familijarnih okupljanja.

Na zadnjem sastanku FK Bratstvo dogovoreni su datumi za turnire i utakmicu Bratstvo-Dijaspora te Humanitarni koncert.

10, juli 2012 utakmica Bratstvo-Dijaspora i koncert

12.-14. juli 2012 turnir u fudbalu

15.-16. juli 2012 turnir u kosarci

Na prvom sastanku Savjeta MZ Kozarac predlozice se da se pocne planirati ova manifestacija s obzirom da ramazan pocinje 20 jula sto ce vjerovatno uticati na mnoge planove, te kako bi uskladili sve aktivnosti.

Na kraju:

Podrzimo Fond Solidarnosti, neka to bude mjesto gdje cete davati svoju sadaku, umjesto da je dajemo profesionalnim prosjacima, nazalost uvijek ima potrebnih a ovaj fond se unazad nekoliko godina svoga postojanja pokazao za najbolji nacin rada kada su u pitanju humanitarne akcije.

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.