BOLJI USLOVI ZA ODVIJANJE KULTURNOG ŽIVOTA

Savjet mjesne zajednice Kozarac početkom ove godine uputio je zahtjev opštini Prijedor za finansiranje izgradnje pregradnog zida u zgradi Mjesne zajednice. Nakon toga, odbornica Zinajda Mahmuljin obavila je razgovor sa načelnikom opštine Markom Pavićem, koji je i odobrio finansiranje ovoga projekta, čija je vrijednost 1.851,05 KM po predračunu Javor-promet d.o.o.

Iako finansijski ne posebno veliki projekat, on će građanima Kozarca otkloniti brojne probleme koje su imali proteklih godina. Ovom građevinskom intervencijom velika sala će se odvojiti od stepeništa i preostalog dijela zgrade, čime će se građani koji posjećuju kancelarije Mjesne zajednice usmjeriti direktno u administrativni dio, te izbjeći bespotrebno prljanje prostorija. To će svakako donijeti i određene uštede.

Pored toga, u tako zatvorenoj sali, članovi Kulturno–umjetničkoh društva Kozarac, koji su najčešći korisnici prostorija zgrade Mjesne zajednice, moći će sigurno i „pod ključ“ odložiti dio svoje opreme tokom vježbanja. Pregradni zid omogućit će kvalitetniju i lakšu organizaciju raznih skupova.

Prema riječima odbornice Zinajde Mahmuljin, projekat izgradnje zida najbolji je pokazatelj dobre suradnje građana Kozarca sa izabranim predstavnicima u opštinskim organima vlasti: -Planskim pristupom komunalnoj problematici, te delegiranjem problema prema Skupštini Opštine i Načelniku, uspjeli smo se nametnuti kao ozbiljan i odgovoran partner u zajednici. Transparentnim prisupom rješavanju gorućih problema građana Kozarca, nastavit ćemo i dalje raditi, jer pred nama je još puno započetih poslova i aktivnosti, a jedino ako znamo šta želimo i nađemo pravi način da svoje potrebe uobličimo i zahtijevamo da se problemi riješe, možemo doći do svoga cilja. Ja se zahvaljujem Kozarčanima, jer malo je mjesta sa ovakvim građanima, koji sudjeluju u aktivnostima i žele da kao zajednica učine ovo mjesto prostorom što kvalitetnijeg življenja, kazala je odbornica Mahmuljin.

(BMG)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.