BOLJI USLOVI ZA ODVIJANJE KULTURNOG ŽIVOTA

Savjet mjesne zajednice Kozarac početkom ove godine uputio je zahtjev opštini Prijedor za finansiranje izgradnje pregradnog zida u zgradi Mjesne zajednice. Nakon toga, odbornica Zinajda Mahmuljin obavila je razgovor sa načelnikom opštine Markom Pavićem, koji je i odobrio finansiranje ovoga projekta, čija je vrijednost 1.851,05 KM po predračunu Javor-promet d.o.o.

Iako finansijski ne posebno veliki projekat, on će građanima Kozarca otkloniti brojne probleme koje su imali proteklih godina. Ovom građevinskom intervencijom velika sala će se odvojiti od stepeništa i preostalog dijela zgrade, čime će se građani koji posjećuju kancelarije Mjesne zajednice usmjeriti direktno u administrativni dio, te izbjeći bespotrebno prljanje prostorija. To će svakako donijeti i određene uštede.

Pored toga, u tako zatvorenoj sali, članovi Kulturno–umjetničkoh društva Kozarac, koji su najčešći korisnici prostorija zgrade Mjesne zajednice, moći će sigurno i „pod ključ“ odložiti dio svoje opreme tokom vježbanja. Pregradni zid omogućit će kvalitetniju i lakšu organizaciju raznih skupova.

Prema riječima odbornice Zinajde Mahmuljin, projekat izgradnje zida najbolji je pokazatelj dobre suradnje građana Kozarca sa izabranim predstavnicima u opštinskim organima vlasti: -Planskim pristupom komunalnoj problematici, te delegiranjem problema prema Skupštini Opštine i Načelniku, uspjeli smo se nametnuti kao ozbiljan i odgovoran partner u zajednici. Transparentnim prisupom rješavanju gorućih problema građana Kozarca, nastavit ćemo i dalje raditi, jer pred nama je još puno započetih poslova i aktivnosti, a jedino ako znamo šta želimo i nađemo pravi način da svoje potrebe uobličimo i zahtijevamo da se problemi riješe, možemo doći do svoga cilja. Ja se zahvaljujem Kozarčanima, jer malo je mjesta sa ovakvim građanima, koji sudjeluju u aktivnostima i žele da kao zajednica učine ovo mjesto prostorom što kvalitetnijeg življenja, kazala je odbornica Mahmuljin.

(BMG)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.