OBAVJEÅ TENJE ZA Å EHIDSKE FAMILIJE I RATNE VOJNE INVALIDE

OBAVJEÅ TENJE ZA Å EHIDSKE FAMILIJE I RATNE VOJNE INVALIDE

Unazad mjesec dana Udruženje boraca Krajine1992-95  zajedno sa ostalim udruzenjima sa prostora Unsko-Sasnkog Kantona,oficirima Armije BiH, općinskim administracijama,Kantonalnim ministarstvima i svim političkim elementima sa prostora Unsko-Sasnkog kantona i pojedincima sa podrucja manjeg BiH entitea pokušavamo da zaustavimo nepravednu sprovedbu revizije na području doline rjeke Sane.

Naši koraci koje smo zajedno preduzimali sa ostalim udruženjima rezultirali su da smo i zvaničnu politku te ove nepromišljenje Helezove poteze umanjili,te mu samnili prostor za veće  djelovanje .

 

Kapa na svemu ovome je da je iz kabinete predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH otišla apelacija na famozni zakon o reviziji na Ustavni Sud Bosne i Hercegovine, te se nadamo da će Sud oboriti ovaj zakon koji je donesen i stavi ti ga van snage jer je i sam u suprotnostima kako krivičnog tako i upravnog postupka.

Isto tako kao rezervni plan ukoliko se ovaj zakon nestavi van snage,poduzeli smo sve pravne korake u zaštitu svojih sugradjana u dolini Sane te smo odredili advokatski tim koji će ići u pravnu bitku sa ministarstvom .

Molimo naše sugradjane koji su korisnici penzija i invalidnina ukoliko dobiju rješenje od ministarstva da se skidaju sa platnog spiska i zdravstvenog osiguranja trebaju da slijede sljedece korake i upute koje je donio Koordinacioni odbor udruženja zajedno sa advokatskim timiom.

1.Na urucenom rjesenju upisati dan kada ga je zaprimio(od tad tece zakonski rok o podnošenju tuzbe a rok za tužbu je 30 dana)

2.Licima sa podrućja općine Prijedor imaće kancelariju na raspolaganj  Udruzenja logoraša Kozarac koja se nalazi u zgradi mjesne zajednice Kozarac imaće mogučnost da tu dostave kopirano rjesenje i potpisu punomoć za advokata.Radno vrijeme Udruženja je od 09,00-13 00 sati svakim radnim danom.

Kontakt telefon je – 052 344 667.

Za prostor Hambarina i Brda jos nismo nasli odgovarajuču organizaciju ili osobu koja bi sprovela isto ovako za lijevu Obalu tako da ce mo u ovaj koji dan znati vise informacija ko ce na toj strani sprovoditi ovaj postupak vezano za podnošenje tužbi ukoliko do njih dodje.

Molimo vas da imate strpljenja te da ne nasjedate prićama koje nemaju temelja i da pratite ove korake koje je advokatski tim zadužio.

Iskreno se nadam da će i naš zajednički napor  uroditi onim najbitnijim a to je zaustavljanje sramne revizije od strane ministra Heleza.
                                              

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.