Odrzana Skupstina Medzlisa IZ Kozarac

 

Danas je u Sehidskoj dzamiji u Kamicanima, nakon ikindije namaza, odrzana redovna Skupstina Medzlisa Islamske zajednice Kozarac.

Ovo je druga skupstina u ovome mandatu, na kojoj su usvojeni izvjestaji o aktivnostima u medzlisu u protekloj 2011. godini, i financijski izvjestaj, kao i plan za ovu godinu…

Skupstini je prisustvovao i nas cijenjeni muftija kao i vecina clanova skupstine medzlisa, a neka generalna ocjena je da mozemo biti zadovojni i ponosni na rad naseg Medzlisa, koji ove godine takodjer obiljezava jubilej od deset godina postojanja…

Izrazena je zahvalnost nasem muftiji na velike zasluge i pomoc u ponovnom ozivljavanju Medzlisa Kozarac.

Razgovaralo se i oko termina za otvaranje sehidskog turbeta i dogovoreno je da to bude 19. jula 2012. godine, dan prije kolektivne dzenaze i pocetka ramazana.

Na kraju dugog dnevnog reda, razgovaralo se o trenutnim amandmanima koji se predlazu na Ustav Islamske zajenice, te na kraju donesena zajednicka odluka da se po tim pitanjima daje puna podrska nasem glavnom imamu koji je inace i clan Sabora IZ, gdje ce se na kraju o tome raspravljati i donositi odluka.

Iznesen je dosadasnji rad Fonda Solidarnosti, koji djeluje u sklopu naseg Medzlisa, te ponovo naglaseno da trebamo zajednicki raditi na njegovome jacanju kako bi se moglo odgovoriti potrebama na terenu. U svakom slucaju, zavidni su i dosadasnji rezultati Fonda i treba da nastavimo i dalje da ga podrzavamo….

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.