Za liječenje Aladina Bašića prikupljeno 3.000 KM

 

U Pozorištu u Prijedoru odigrana je predstava “Derviš i smrt”, sa beogradskim glumcem Slobodanom Čustićem u glavnoj ulozi, a prihod od 3.000 KM, od prodaje karata, namijenjen je za operaciju srca šesnaestogodišnjeg Prijedorčanina Aladina Bašića.

Aladin Bašić, koji je ostao bez oba roditelja i o kome se od njegove šeste godine stara tetka Hidajeta, trenutno se zbog teškog oboljenja srca nalazi na “Institutu za majku i dijete” u Beogradu i čeka da bude prikupljno 100.000 eura koliko je potrebno da bi došao na listu za ovaj složeni operativni zahvat.

“Kada je reč o ljudskom životu, pogotovo mladih, svi mogu da pomognu, pa i glumci. Za Aladina sam saznao preko interneta i nijednog trenutka se nisam dvoumio da li i ja mogu pomoći. Dječaka sam posjetio dok je bio u bolnici u Beogradu. Sada sam bogatiji za jedno poznanstvo sa smirenim i skromnim dječakom za koga se nadam da će pobijediti ovu bolest uz pomoć svih nas”, rekao je Čustić sinoć nakon predstave, za koju su prodate sve ulaznice po cijeni od 10 KM.

Čustić je u predstavi “Derviš i smrt”, čiji je i režiser, tumačio glavnu ulogu Ahmeda Nurudina, a glumac Miloš Lazić igrao je Bećira.

Humanitarna akcija za liječenje Aladina Bašića provodi se već neko vrijeme u Prijedoru.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.