Važna obavijest iz Ambulante Porodične Medicine Kozarac

 

Iz Ambulante porodične medicine Kozarac dobili smo obavijest da je potreban hitan angažman građana kako bi se verifikovalo 4790 pacijenata koji su skinuti sa liste iz njima nepoznatih razloga.

Ovaj broj ima veliku težinu uzimajući u obzir da je potrebno 8157 verifikovanih pacijenata kako bi ambulanta dobila četiri ekipe te  stime osigurala rad u dvije smjene. Netreba napominjati od koje je važnosti da se rad ambulante  produži kada znamo da je veliki broj građana u Kozarcu starije godišnje dobi koji nemaju auto i ambulanta im je jedini izvor medicinske pomoći.

Trenutno Ambulanta po zakonskoj regulaciji ne radi ni vikendima ni praznicima a radno vrijeme je samo od 07.30 do 14.00 sati. Ukoliko se ne postigne odgovarajući broj pacijenata izgubit će se i sve laboratorijske usluge te će se iste morati raditi u Prijedoru.

Ne verifikovani pacijenti će imati i daljnje probleme jer od 14.02.2012 god. neće biti u mogučnosti da ovjere zdravstvene knjižice te će svaki pregled morati plačati u punom iznosu.

Ovim povodom bit će održan i niz sastanaka u lokalnim mjesnim zajednicama kako bi se što veći broj mještana upoznalo sa gore navedenom problematikom.

Ukoliko imate članove porodice  u Kozarcu a da  nemaju pristup internetu ili jednostavno nisu u stanju da sami izvrše registraciju molimo vas da na sebe preuzmete odgovornost i ispunite  formular ili da nađete nekoga ko će to za njih izvršiti kako bi svi na kraju imali bolju i kvalitetniju uslugu te nadsve produženo radno vrijeme ambulante što nam je prijeko potrebno.

Za sve informacije možete nazvati Ambulantu u Kozarcu na broj 00387 52 344 545

_______________________________________________________________________________________________

Dopuna : Imajući u vidu današnje komentare i razmatrajući Zahtjev dr. Škerića da se ova vijest skine sa naše stranice odlučio sam da je ipak ostavim uz odgovarajuće korekcije. Možemo se mi krviti oko toga ko je kriv i ko je napravio propust ali meni treba ta ambulanta i treba svim onima koji stanuju tokom cijele godine u Kozarcu. Ja nemam Švicarsko osiguranje niti Njemačko niti taj luksuz da me se to netiće.

Skinuo sam spisak sa imenima, skinuo sam i formular neki će biti uskraćeni za odgovarajuče informacije ali ja sam dao sve od sebe da pomognem.

Na kraju mogu samo ustupiti svoju email adresu ako neko hoće da zna dali se nalazi na spisku za dopunu registracije pa ću proslijediti formular koji se treba popuniti.

Za sve informacije pišite meni direktno na aaly@kozarac.ba ili na email dr Škerića zlatkoskeric@hotmail.com

Sellam ba

 

 

 

 

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.