BLAŽO STEVOVIČ – O DANU REPUBLIKE

Proslava Dana RS-a koju je organizirao Milorad Dodik sa svojom svitom je kulminacija dvadesetogodišnje pljačke naroda u ovom entitetu, kulminacija cirkusa zvanog Republika Srpska i kapitulacija zdravog razuma, prokomentirao je za Fenu  proslavu Dana RS-a predsjednik Alternativnog kluba Trebinje Blažo Stevović

Dodao je da je u situaciji kada 80 posto stanovništva u RS-u živi na granici siromaštva više nego apsurdna vijest da je u današnju proslavu utrošeno 650.000 KM.

"S tim novcem moglo se pokrenuti nekoliko malih ili srednjih preduzeća. Ono što bi narod sada trebao uraditi je tražiti da vidimo u kojim hotelima će spavati gosti koje je Dodik pozvao na proslavu i koliko je potrošeno za kavijar i piće," kazao je Stevović.

Porazna je činjenica, rekao je, da patrijarh Irinej, Boris Tadić i ostali uporno ističu Republiku Srpsku kao državu.

"Krajnje je vrijeme da shvate da RS nije država već entitet u sastavu Bosne i Hercegovine i da to prhvate. Ovo što rade je samo dolijevanje ulja na vatru. Danas se u Banjoj Luci dešavaju čudne stvari. Rođendan entitetu zvanom Republika Srpska, malignom tijelu koje metastazira, ali i dalje ostaje živo zahvaljujući ko zna kakvim citostaticima, čestitaju oni koji su potpisali da prvo rukovodstvo RS-a, dakle, Ratko Mladić, Slobodan Milošević i Radovan Karadžić budu izručeni u Haag. Također, tinja sukob između SDS-a i SNSD-a o tome ko je stvorio RS pa ovih dana očekujem sukob sličan onome između partizana i četnika", rekao je Stevović.

Mediji u RS-u su u potpunosti u službi Milorada Dodika, tvrdi Stevović, a današnja proslava, pojasnio je, liči na parade u Sjevernoj Koreji s Dodik-unom na čelu.

"Imamo dvije Republike Srpske – onu koju danas vidite na televiziji i onu u kojoj narod kopa po kontejnerima i nema tri obroka dnevno", rezimirao je Stevović.

Stevović čvrsto vjeruje u jedinstvenu BiH te mu je današnja proslava užasna i porazna.

"BiH je sekularna država i ne vidim zašto bi bilo koji njen dio imao krsnu slavu", rekao je.

Predsjednik Alternativnog kliuba Trebinje apelirao je na političare i građane iz Federacije BiH i ostalih dijelova BiH da ne reagiraju na ove očigledne provokacije jer, rekao je, "nisu svi u RS-u isti".

"Nama je živjeti zajedno, raditi zajedno i zajedno ići u Evropu", poručio je.

 

(BL!N)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.