Novogodišnji prijem Načelnika Opštine za predstavnike vjerskih zajednica

 

Tradicionalno i ove godine, 23.12.2011., u petak u 11 h, upriličen je Novogodišnji prijem Načelnika opštine Prijedor za vjerske zajednice.

Tom prilikom načelnik opštine Prijedor Marko Pavić ocijenio je da je u gradu na Sani izražena i vjerska i svaka druga tolerancija i da su međusobni odnosi vjerskih zajednica i opštine  izuzetno dobri i treba ih njegovati i unapređivati jer uvijek ima prostora za to.

-“Mi upućujemo poruku svim građanima Prijedora da smo svi za bolji život i bolje sutra u Prijedoru i da dogovorom rješavaju sve probleme. Konstatovali smo da je bezbjednosna situacija u Prijedoru povoljna i da omogućava svakome da radi posao za koji je zadužen što je vrlo važno”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon tradicionalnog novogodišnjeg prijema za predstavnike vjerskih zajednica.

On je dodao da  vjerske zajednice zajedno sa opštinom imaju dosta uticaja u stvaranju  povoljnog ambijenta  koji omogućava svima da dođu do izražaja u oblastima u kojima oni djeluju.

-“Ekstremizam bilo koje vrste nije poželjan i njemu ćemo se suprotstaviti svako u svojoj nadležnosti jer smo svjedoci šta nam je ekstremizam donio u bliskoj prošlosti, a mi želimo da svi učestvujemo u izgradnji bolje budućnosti”, kazao je Pavić.

Protojerej pravoslavne Crkve stavrofor Ranko Maletić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prijedor Merzuk ef. Hadžirušidović, glavnim imam Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amir ef. Mahić, župnik prijedorske župe Marijan Stojanović i sveštenik vikar ukrajinske crkve Mihajlo Stahnek zahvalili su se opštini za sve što je učinila za ove vjerske zajednice. Oni su čestitali na svim uspjesima opštine koji su, kako su naveli, ujedno i uspjesi svih građana Prijedora. Sa ovog prijema su  svima građanima Prijedora  upućene čestitke u povodu novogodišnjih, te predstojećih vjerskih praznika.

Glavni imam Medžlisa Prijedor je, između ostalog, naglasio i to da smatra da shodno ozbiljnosti, odgovornsti i obimu rada Islamske zajednice u Prijedoru da bi pomoć Opštine prema Medžlisu trebala biti veća, konkretnija i regulisana Protokolom o saradnji kako sa Islamskom zajednicom tako i sa ostalim vjerskim zajednicama.. Također je istakao da bi ovakvi sastanaci u radnoj atmosferi trebali da se održavaju nekoliko puta godišnje.

(Merzuk ef. Hadžirušidović)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.