Bosna i Hercegovina – Portugal bez golova

 

U prvoj utakmici doigravanja za odlazak na Evropsko nogometno prvenstvo koje se naredne godine igra u Ukrajini i Poljskoj reprezentacija BiH i Portugal odigrali su nepopularnih 0:0.

Suparnici su počeli ofanzivno. Već u 9. minuti svoj šut je oprobao Meireles, ali je bio neprecizan.

Nakon sjajanog centaršuta Ronalda u 16. minuti kapiten Spahić je otklonio opasnost. Nekoliko trenutaka kasnije jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo pravi solo prodor, ruši ga Salihović koji dobija žuti karton i neće igrati u Lisabonu. Pomenuta akcija gostima nije donijela ništa konkretno.

Opasni Ronaldo

U 19. minuti Postiga je pokušao iznenaditi Begovića, ali bio je neprecizan. Sedam minuta kasnije – novi duboki uzdasi na tribinama, Ronaldo je ”promiješao” odbranu Zmajeva. No, u posljednjem trenutku njegov šut blokirao je Zahirović i vjerovatno spasio čist pogodak.

Samo nekih šesdeset sekundi kasnije opet opasnost od igrača Real Madrida, ovaj put sjajno asistira za Nanija, međutim, Salihović klizećim startom loptu izbacuje u korner.
Portugalci su konstanto napadali. U 37. minuti opasan Ronaldov slobodnjak odlazi preko gola.

Posljednja prijetnja ”evropskih Brazilaca” u prvom dijelu desila se u 43.minuti. Zahirović je pogriješio, ali je Begović u posljednjem trenutku pokupio loptu ispred Ronalda.
Prvi dio završen je 0:0. Naši su bili bezopasni.

Sjajna prilika za Ibiševića

U nastavku su izabranici Safeta Sušića krenuli ofanzivnije, ali su gosti opasno zaprijetili u 51.minuti. U sjajnoj prilici bio je Ronaldo, ali je šutirao pored gola.

U 56. minut Salihović je u šesnaestercu gostiju pronašao Pjanića koji se ”spetljao”. Dvije minute kasnije Postiga nije precizan iz odlične pozicije i ostaje 0:0.

Polovinom drugog poluvremena selektor Sušić vrši dvije izmjene. Umjesto Medunjanina ušao je Maletić, dok je Salihovića zamijenio Ibišević. U 72.minuti je šutirao Džeko, ali preko gola. Potom je zaprijetio Ibišević, ali nije na najbolji način zahvatio loptu.

Vedad Ibišević imao je u 80. minuti izvanrednu priliku, našao se sam ispred gola Portugala, ali ipak šutira preko gola.

Lulić je u 90. minuti odlično intervenisao ispred Ronalda, ipak, ostalo je 0:0. Utakmica u Lisabonu, koja se igra u utorak, odredit će putnika na Euro 2012.

(Sa-X)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.