Napadnuta Američka ambasada u Sarajevu, napadač lakše ranjen

 

Mevlid Jašarević iz Novog Pazara u Srbiji je oko 15:35 sati pucao iz kalašnjikova na Američku ambasadu u Sarajevu, a nakon polusatne drame je pogođen hicem iz snajperske puške.

Ubrzo nakon što su se začuli pucnji iz automatskog naoružanja, na teren su upućene brojne policijske patrole, među kojima su i specijalci.

Jašarević je u napadu teško ranio jednog pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Napadač je nešto kasnije lakše ranjen u desnu natkoljenicu.

Naselje Marindvor je blokirano. Kako smo saznali od očevidaca na mjestu događaja, Jašarević je pucao sa tramvajske stanice na Marindvoru. Nakon toga je pogođen hicem iz snajperske puške, te je odvezen kolima Hitne pomoći.

Kako je za Sarajevo-x.com rekla portparolka KCUS-a Biljana Jandrić, Mevlid Jašarević je zadobio lakšu tjelesnu povredu. Radi se o prostrelnoj rani desne natkoljenice.

“Muškarac rođen 1988. godine je dovezen na KCUS u pratnji pripadnika SIPA-e. On je zadobio prostrelnu ranu desne natkoljenice. Pošto se radi o lakšoj povredi, nakon zbrinjavanja će u pratnji pripadnika SIPA-e biti predat nadležnim organima”, izjavila je Jandrićeva.

Pogledajte šta se dešavalo na Marindvoru.

 

 

(Sa-X)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.