DANI HEROJSTVA SE NE ZABORAVLJAJU

Nakon Hrvatske, skandinavskih zemalja i nekih gradova u BiH nastavlja se promocija Monografije o slavnom putu 17. Viteske Krajiske brigade Armije BiH, ovaj put i u Njemackoj. U vrijeme najveceg sajma knjige na svijetu u Frankfurtu, polovinom oktobra odrzace se dvije promocije Monografije o jednoj od najboljih jedinica nase Armije u proteklom ratu.

General Fikret Cuskic, koji je zajedno sa istoricarem Amirom Klikom i autor ove knjige, najprije ce se nasoj publici predstaviti u Stuttgartu u petak 14. oktobra od 19,30 sati u prostorijama IZ Stuttgart, Kesselstr. 27, 70327 Stuttgart. Specijalni gost i moderator bice nas poznati humorist Osman Dziho.

Narednog dana, 15. oktobra 2011 promocija ove knjige odrzace se u Hanau pokraj Frankfurta, u AC Eiche-Halle, Alter Rückinger Weg 61, 63452 Hanau sa pocetkom u 20 sati i to sa cjelovecernjim kulturno-zabavnim, a prije svega dobrotvornim programom.

Pored promotera knjige, legendarnog komandanta 17. Krajiske brigade generala Fikreta Cuskica, ocekujemo i eminentna knjizevna imena koja ce se kao i svake godine u sklopu BiH-postavke na sajmu knjige pojaviti u Frankfurtu. Organizator i domacin ove veceri je Kulturno-sportska zajednica “BiH – Hanau 1994”, koja se potrudila da promociji knjige prisustvuje sto vise publike. Naime, u zabavnom dijelu nastupice prva dama BiH estrade Elvira Rahic, koja se u potpunosti odrekla svoga honorara, cime je omogucila da cjelokupan prihod sa ove promocije pripadne Udruzenju 17. Krajiske brigade u Kljucu, koje se svojski trudi da sjecanje na hrabre borce nikad ne izblijedi.

Ovim putem pozivamo sve Bosance dobre volje da u sto vecem broju odaju pocast i paznju jednoj od najboljih brigada Armije BiH i na obje veceri ispune dvorane do kraja. Samo tako necemo dozvoliti da se herojski dani hrabih momaka i djevojaka zaborave. Valjda smo im bar toliko duzni!

Nakon Njemacke slijedi uskoro promocija ove vrijedne Monografije i u Svicarskoj, te zemljama Beneluxa.

(Nedim Kadiric)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.