Pismo negodovanja Uprave FK Bratstva

Pismo negodovanja Uprave FK Bratstva

Nakon nemilih desavanja na Prvenstvenoj utakmici izmedju FK Bratstvo-Kozarac i FK Podgrmec-Ostra Luka, Uprava FK Bratstva uputila je pismo negodovanja predsjedniku Fudbalskog saveza podrucja Prijedor kojeg u cijelosti prenosimo:

Postovani gospodine Predsjednice, poslije svih neugodnosti koje smo kao klub, zeljan otvorene saradnje i iskrenog sportskog i ljudskog prijateljastva ,dozivjeli na gostovanju u Ostroj Luci, vodjeni spontanim ljudskim ponosom i zeljom da se reagira, primorani smo da od vas trazimo jasnu osudu svega negativnog i nesportskog, sto se desilo na pomenutoj utakmici.

Inace, ovdje se radi o utakmici 5.kola 3.lige RS, koja je poslije svih peripetija zavrsila nerjeseno, rezultatom 1:1.

Incidente i provokativne situacije zapocele su samim pocetkom utakmice i trajale su kontinuirano cijelim njenim tokom.

Pri samom ulasku na teren, bili smo docekani velikim transparentom na kojem je krupnim slovima pisalo: Kosovo je srce Srbije. Smatramo , sto je vise puta usaglaseno na svim nivoima ove drzave, da politicki i nacionalno obojenim transparentima nije mjesto na sportskim terenima. Posebno nas zanima kakve veze imamo mi , gradjani Bosne i Hercegovine, sa problemima vezanim za druge zemlje. Osim, ako se u pomenutom transparentu ne kriju ksenofobne poruke. Poslije naseg protesta kod delegata utakmice, za kojeg se moze reci da je bio fer i korektan, transparent je uklonjen.

U nastavku,cijelim tokom utakmice,svojim ne realnim i autokratskim odnosom,utakmicu je kvario glavni sudija Igor Radakovic, koji se otvoreno stavio na stranu domacina.

Konkrentno, nasim igracima je dodijelio 5 (pet) zutih kartona, 36 (trideset i sest ) puta je vracao nase igrace da ponove ubacivanjelopte sa strane i tako dalje. U svom otvorenom favoriziranju domaceg tima pomenuti sudija nije odustao sve dok isti nisu izjednacili.

Uz ovo navedeno, zelimo jos pomenuti izuzetno grub i bezobrazan ispad golmana domace ekipe., koji je naseg igraca pokusao isprovocirati psovkom:“J**** TI BALIJSKU MAJKU.“

Posto su Bosnjaci narod koji se pomenutom etnickom skupinom nemaju nikakve veze, nas igrac je ostao hladan. Bez obzira na to, svjesni smo te i takvih poruka i ciljeva istih.

Istovremeno, gospodine Predsjednice mi necemo dozvoliti da iko pokvari sportsku harmoniju u nasem klubu, u kojem pored domicilnih Bosnjaka Kozarcana igraju i nase komsije i prijatelji srpske nacionalnosti. Ponosni smo zbog toga, jer smatramo da se duh zemlje Bosne moze ocuvati samo medjusobnim uvazavanjem i tolerancijom svih onih koji u njoj zive.

Zbog svega ovdje navedenog ,Uprava naseg Kluba je odlucila da u narednim utakmicama necemo dozvoliti da nam sudi „NAZOVI SUDIJA“ Igor Radakovic.

Takodje uvjek cemo biti spremni da reagiramo ovakvim i slicnim pismima, u slucaju slicnih situacija koje se ne bi smijele desavati na sportskim terenima.

Zato cijenjeni gospodine Predsjednice, nadamo se da cete u sto skorijem roku konkretno reagirati, da se ovakve stvari, zarad sporta i prijateljstva uopce, vise ne ponavljaju na nasim terenima.

Stoji u saopstenju Uprave FK“Bratstvo“ Kozarac.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors
  • jadis & maintenant
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.