Pismo negodovanja Uprave FK Bratstva

Pismo negodovanja Uprave FK Bratstva

Nakon nemilih desavanja na Prvenstvenoj utakmici izmedju FK Bratstvo-Kozarac i FK Podgrmec-Ostra Luka, Uprava FK Bratstva uputila je pismo negodovanja predsjedniku Fudbalskog saveza podrucja Prijedor kojeg u cijelosti prenosimo:

Postovani gospodine Predsjednice, poslije svih neugodnosti koje smo kao klub, zeljan otvorene saradnje i iskrenog sportskog i ljudskog prijateljastva ,dozivjeli na gostovanju u Ostroj Luci, vodjeni spontanim ljudskim ponosom i zeljom da se reagira, primorani smo da od vas trazimo jasnu osudu svega negativnog i nesportskog, sto se desilo na pomenutoj utakmici.

Inace, ovdje se radi o utakmici 5.kola 3.lige RS, koja je poslije svih peripetija zavrsila nerjeseno, rezultatom 1:1.

Incidente i provokativne situacije zapocele su samim pocetkom utakmice i trajale su kontinuirano cijelim njenim tokom.

Pri samom ulasku na teren, bili smo docekani velikim transparentom na kojem je krupnim slovima pisalo: Kosovo je srce Srbije. Smatramo , sto je vise puta usaglaseno na svim nivoima ove drzave, da politicki i nacionalno obojenim transparentima nije mjesto na sportskim terenima. Posebno nas zanima kakve veze imamo mi , gradjani Bosne i Hercegovine, sa problemima vezanim za druge zemlje. Osim, ako se u pomenutom transparentu ne kriju ksenofobne poruke. Poslije naseg protesta kod delegata utakmice, za kojeg se moze reci da je bio fer i korektan, transparent je uklonjen.

U nastavku,cijelim tokom utakmice,svojim ne realnim i autokratskim odnosom,utakmicu je kvario glavni sudija Igor Radakovic, koji se otvoreno stavio na stranu domacina.

Konkrentno, nasim igracima je dodijelio 5 (pet) zutih kartona, 36 (trideset i sest ) puta je vracao nase igrace da ponove ubacivanjelopte sa strane i tako dalje. U svom otvorenom favoriziranju domaceg tima pomenuti sudija nije odustao sve dok isti nisu izjednacili.

Uz ovo navedeno, zelimo jos pomenuti izuzetno grub i bezobrazan ispad golmana domace ekipe., koji je naseg igraca pokusao isprovocirati psovkom:“J**** TI BALIJSKU MAJKU.“

Posto su Bosnjaci narod koji se pomenutom etnickom skupinom nemaju nikakve veze, nas igrac je ostao hladan. Bez obzira na to, svjesni smo te i takvih poruka i ciljeva istih.

Istovremeno, gospodine Predsjednice mi necemo dozvoliti da iko pokvari sportsku harmoniju u nasem klubu, u kojem pored domicilnih Bosnjaka Kozarcana igraju i nase komsije i prijatelji srpske nacionalnosti. Ponosni smo zbog toga, jer smatramo da se duh zemlje Bosne moze ocuvati samo medjusobnim uvazavanjem i tolerancijom svih onih koji u njoj zive.

Zbog svega ovdje navedenog ,Uprava naseg Kluba je odlucila da u narednim utakmicama necemo dozvoliti da nam sudi „NAZOVI SUDIJA“ Igor Radakovic.

Takodje uvjek cemo biti spremni da reagiramo ovakvim i slicnim pismima, u slucaju slicnih situacija koje se ne bi smijele desavati na sportskim terenima.

Zato cijenjeni gospodine Predsjednice, nadamo se da cete u sto skorijem roku konkretno reagirati, da se ovakve stvari, zarad sporta i prijateljstva uopce, vise ne ponavljaju na nasim terenima.

Stoji u saopstenju Uprave FK“Bratstvo“ Kozarac.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.