Spektakularan nastup Edina Džeke

 

Spektakularan nastup Edina Džeke odjeknuo je, ne samo u Engleskoj, nego u cijelom fudbalskom svijetu.

Četiri gola londonskom Tottenhamu danas poslijepodne, u utakmici koju Englezi nazivaju “lunch time game” (meč u vrijeme ručka), dokaz je da kupovina našeg centarfora nije bila bacanje novca.

Britanski mediji danas poslijepodne listom pišu i izvještavaju  o četiri Džekina gola.

Tako najpoznatiji svjetski fudbalski portal goal.com u tekstu naslovljenom “Četiri Džekina gola zakucala londonske čekićare”, piše kako se teško sjetiti u bližoj historiji da je neko bolje odigrao protiv Tottenhama, te spektakularnije otvorio sezonu.

Šest golova u tri meča najava je sjajne godine, piše portal te dodaje kako je teško odlučiti danas da li su “vrijedniji Džekini golovi ili njegova igra bez lopte na terenu”.

Internet izdanje Daily Mailea piše da je Džeko osvetničko oružje Manchester Cityja protiv Tottenhama, podsjećajući na meč od prije dvije godine kada je upravo londonski klub u posljednjem kolu pobijedio City i preuzeo od ovog superbogatog kluba četvrto mjesto u Premiershipu i tkao se plasirao u Ligu prvaka.

Tiražni “The Sun” u naslovu “Eds We Win” nastup Džeke je opisao kao “kanonadu Bosanca na White Hart Lineu” napomenuvši da je debi Samira Nasrija, pristiglog nekoliko dana prije iz Arsenala, apsolutno bačen u sjenu.

“Uvijek sam bio siguran da će Džeko dati mnogo golova. Uvijek je zabijao i u Wolfsburgu”, prenosi “The Sun” izjavu Mancinija nakon utakmice.

“Džeko je najzaslužniji za stopostotni učinak Manchester Cityja ove sezone”, piše BBC.

Podsjećamo, u okviru trećeg kola engleske Premier lige Edin Džeko postigao je četiri pogotka protiv Tottenhama na stadionu White Hart Line u Londonu.

Rezultat je na kraju glasio 1:5 za Manchester City.

Na zvaničnoj web stranici njegovog kluba piše da je današnja “briljantna predstava svjetlosnim godinama daleko od njegovih nastupa nakon dolaska iz Wolfsburga”.

“Uvijek sam vjerovao u sebe. Nisam bio spreman kad sam došao u januaru. Sada se osjećam mnogo bolje i jače nakon priprema sa klubom. Bilo mi je teško, jer sam bio novi u najjačoj ligi na svijetu, i uvijek sam znao da će biti teško. Sada poznajem bolje i ligu i igrače protiv kojih igram”, rekao je Džeko, jedini igrač Manchester Cityja u historiji koji je postigao četiri gola u jednoj utakmici.

Džeko je posljednji hat-trick postigao prije dvije godine protiv Hannovera.

“Želim napredovati svaku utakmicu. Posebna je stvar dati četiri gola u Premijer ligi. Kao tim smo igrali fantastično i nadam se da će takva biti i ova godina”, rekao je “Dijamant”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.