Impro prodaje zemljište

Mesna industrija Impro Prijedor u stečaju raspisala je oglas o prodaji zemljišta vrijednog više od pola miliona maraka.

Riječ je o dvije parcele u Prijedoru početnih cijena 437.400 i 85.200 KM, a ova imovina ne može biti prodata po cijeni nižoj od polovine početnih iznosa.

 

Okružni privredni sud Banja Luka 30. juna je donio odluku da se stečajna imovina Impra unovči traženjem najpovoljnijeg kupca putem javnog oglašavanja, a kupac će biti obavezan da najmanje pet godina zadrži djelatnost firme i da zaposli najmanje 50 radnika.

Od prijavljenih 21 milion maraka potraživanja Improvih povjerilaca, u sudu je prihvaćeno 6,5 miliona KM. Za 73 bivša radnika Impro duguje 270.000 KM, a za Fond PIO 444.000 KM. Stečajna imovina firme procijenjena je na nešto više od 14 miliona KM.

Prijedorski Impro do prošle godine navođen je kao primjer dobre privatizacije. Od 2006. godine je u većinskom vlasništvu banjalučkog preduzeća Orion 3, koje je na slobodnom berzanskom poslovanju kupilo 56,34 posto dionica Impra.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.