KOZARAČKI PIKNIK U ČIKAGU ”“ 2011

Piše: Sade Alić

Unazad 3 godine za Kozarački Piknik ili po naški TEFERIČ, boravio sam u našoj domovini, kod kuće u Kozarcu. Ove godine, hvala Bogu, došlo je vrijeme da mi sin ide kući u Bosnu a ja ostajem u Čikagu, tako da sam ponovno prisustovao jednom od najvećih i najljepših događaja u Čikagu tokom čitave godine, a to je KOZARAČKI PIKNIK.

Kao i svake godine, ustaljena i uigrana ekipa je od ranih jutarnjih sati pripremala sve za doček gostiju kojih je bilo iz svih krajeva SAD-a i iz svih krajeva naše matične domovine Bosne i Hercegovine. Gledalo se da se ne propusti niti i jedna sitnica i ono što je najveći problem svake godine, izbjegne gužva pred trpezom za hranu. Ove godine tih problema nije bilo. Sve je perfektno funkcionisalo.

Prekrasna muzika od strane ekipe „Bosna Ritam“, izvođenje sevdalinki od našeg Kozarčanina-sazlije Mirsada Zulića koji je postao i više od profesionalca.

Vrijeme je također bilo lijepo. Na trenutke ugrije ali onaj Čikaški vjetrić po čemu je Čikago i poznato jer ima i nadimak „Vjetroviti grad“ osvježavao je zagrijane a nije bilo baš lahko izdržati i odigrati razna kola koja su trajala i po 20/30 minuta.

Ono što valja još istači da je na ovom Kozaračkom Pikniku premijerno poslušana i kako smo mi to iz Čikaga predložili, Kozaračka himna tj. pjesma naše Elvire Rahić : KOZARAC MOJ.

Puno je onih koji su radili na pripremama za ovaj Piknik te ih ovaj put neću spominjati imenima jer znam da bih mnoge propustio. Slike će Vam same sve reći.

Fotografije možete naći na Facebooku kojeg skoro svi koristite: Facebook grupa: Udruženje Kozarčana Čikago – Kozarac Association of Chicago ili na lične profile mnogih iz Čikaga. Drugi način je da slike također možete pogledati ako koristite bilo koji massanger.

Hvala Vam svima i vidimo se sljedeće godine, dal’ ovdje – dal’ u Bosni, ako Bog da.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.